Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. τον Γ. Πλακιωτάκη όρισε ο Β. Μεϊμαράκης

Τον ορισμό του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ το απόγευμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νεάς Δημοκρατίας με φόντο το διαλυτικό κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και τις δημόσιες αντεγκλήσεις όλων με όλους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα δώσουν το «παρών» οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις. Ο πρώτος μέχρι αργά χθες το βράδυ προσανατολίζονταν να προσέλθει στη συνεδρίαση, να ακούσει τον κ. Μεϊμαράκη και να αποχωρήσει ενώ ο κ. Σαμαράς να μη δώσει καθόλου το «παρών».
Μιλώντας χθες Δευτέρα στο Star ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί αν ο κ. Σαμαράς δεν πάρει πίσω μια διαρροή -η οποία πάντως διαψεύδεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού- στο Έθνος, για τοποθέτηση ενός ουδέτερου προσωρινού προέδρου.
Πληροφορίες πριν την απόφαση του μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ. για τον ορισμό αντιπροέδρου, ανέφεραν πως, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, μεταβατικός πρόεδρος θα οριστεί ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος και θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές στις 13 και 20 Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.
 
Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και η χθεσινοβραδινή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη-Γεωργιάδη στο Star με τον πρώτο να «κατηγορεί» τον δεύτερο ότι είναι προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά.
Το ζητούμενο σύμφωνα με τα περισσότερα στελέχη του κόμματος είναι αυτή τη στιγμή να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων, να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος με παράλληλη δέσμευση ότι θα στηριχθεί απ' όλους. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: