Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Αγωνιζόμαστε σταθερά και αταλάντευτα με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στα Μνημόνια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973  για την διεκδίκηση  αιτημάτων και οραμάτων , που σήμερα μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ .
Τόσο οι πολύνεκρες τραγωδίες στον κόσμο ( με τελευταία αυτή του Παρισιού ) , όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καθιστούν ακόμα πιο ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιιμπεριαλιστικό  αντιμιλιταριστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο ισχυρά τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και ''ψωμί – παιδεία – ελευθερία''.
 Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι... Εδώ και πέντε χρόνια, και με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας για ένα χρέος άδικο για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, συντελείται μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μια επίθεση μέσω των σκληρών και βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που οδήγησε στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση του εργατικού δικαίου και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και στη φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας.
Τιμώντας στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του , δηλώνουμε ότι έχουμε μπροστά μας ανυποχώρητο αγώνα για να αποτρέψουμε τις νέες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου, και ειδικότερα υποδομών και κοινωφελών επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα.
Έχουμε μπροστά μας ανυποχώρητο αγώνα για να περιφρουρήσουμε τα ήδη κουρεμένα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Να περιφρουρήσουμε την - βαλλόμενη - ελευθερία της συνδικαλιστικής μας έκφρασης.
Έχουμε μπροστά μας σημαντικό και ανυποχώρητο αγώνα για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Έχουμε μπροστά μας ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στη νέα φορολογική επιβάρυνση της εργατικής τάξης, με την αύξηση του ΦΠΑ και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ , απέναντι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Συναδέλφισσες-φοι , ως  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ αγωνιζόμαστε σταθερά και αταλάντευτα με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στα Μνημόνια. Στον αγώνα αυτό μένουμε συνεπείς από την πρώτη μέρα , μένουμε συνεπείς στο σήμερα και στο αύριο.
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των κοινωνικών κινημάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό αγώνα ,  σε μια αγωνιστική στρατηγική με τη δυναμική που απαιτείται, ώστε να δοθεί επιτέλους αποτελεσματική απάντηση στο δρόμο για την οριστική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: