Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Κάτι αλλάζει, μέρα με τη μέρα, και στα σχολεία μας!

Δύο στοιχεία μπορούν – όσο κι` αν μας πιέζουν ποικιλοτρόπως και καθημερινά οι εξωτερικές συνθήκες – να μας κρατήσουν «όρθιους»: Η κοινωνική συνοχή και ο εθελοντισμός! Ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με το δημόσιο χώρο, μ` εκείνα που «μοιραζόμαστε» σε κάθε τοπική κοινωνία και ασφαλώς με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: τη νεολαία μας. 
Για όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Ορχομενού, η Αβθμια Σχολική Επιτροπή, η Δνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά ΚΥΡΙΩΣ εσείς, δηλαδή οι γονείς – εθελοντές και ο Ορχομένιος εργολάβος κ. Φώτης Χαμπηλωμάτης, κατάφεραν να αλλάξουν την όψη ενός εξαιρετικά προβληματικού κομματιού στο προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού. 
Με πολύ λιγότερα χρήματα απ` όσα απαιτούνταν αλλά με πολύ περισσότερο κέφι για προσφορά - σ` ένα χώρο με τον οποίο έχουμε οι περισσότεροι συνδεθεί με άπειρες παιδικές μνήμες - δούλεψαν ΜΑΖΙ και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες μας. 
Η δύναμη του ενός, που όταν ενώνεται με τη δύναμη του άλλου γίνεται πανίσχυρη, έκανε και πάλι το «θαύμα» της! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!



ΥΓ. Δεν είναι ούτε το μόνο, ούτε το πρώτο έργο - παρέμβαση που γίνεται. Αποτελεί, όμως, ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και ασφαλώς για κάθε τοπική κοινωνία χωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: