Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μια μαρτυρία του Λουκά Αποστολίδη για την 17η Νοέμβρη 1973

Του Λουκά Αποστολίδη*

17 Νοέμβρη μέρα μνήμης και τιμής για όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν και γκρέμισαν τους συνταγματάρχες. Για τα νιάτα που αψήφησαν τα τανκς και ζήτησαν να απαλλαγεί η χώρα από τους προστάτες. Να έχει ο λαός μας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Στα χρόνια που πέρασαν στεριώσαμε τη Δημοκρατία και αλλάξαμε την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει.
Η Δημοκρατία μας, βρίσκεται πολιορκημένη από τους δανειστές. Η χώρα μας σε επιτήρηση από το κουαρτέτο. Ο λαός μας πιέζεται ασφυκτικά. Η φτώχεια κτυπάει τη διπλανή πόρτα. Η προσφυγιά σαν τσουνάμι ξεσπά στα νησιά μας. Η συνείδηση της Ελλάδας βρίσκεται σε εγρήγορση. Τα νιάτα πρέπει να γράψουν τη δική τους ιστορία στα χνάρια της γενιάς του Πολυτεχνείου που προσπάθησε.
«Κάτω από το άστρο της ελευθερίας γεννιούνται τα ιδανικά, οι Θερμοπύλες. Κάτω από ελεύθερο αέρα γεννιούνται καινούριες ιδέες και αξίες. Κάτω από τέτοιο αέρα ανοίγουν οι καινούριοι ορίζοντες. Με τέτοιες προϋποθέσεις θα’ χουμε ήλιο λαμπερό σε γαλάζιο ουρανό και μια ανατολή με ανθρώπους περισσότερο αληθινούς, σε μια κοινωνία περισσότερο δίκαιη και ανθρώπινη». Από το βιβλίο μου: «Μαρτυρία από το Ματωμένο Φοιτητικό Κίνημα 1967 – 1974».

*Ο Λουκάς Αποστολίδης είναι δικηγόρος, τέως Υπουργός και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: