Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Εορτή αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέσα από το φακό του ICON Pragiannis

 Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Το απόγευμα της 22ας Αυγούστου τ.ε. τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Θηβών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς που υποβλήθηκαν στον κόπο να βρεθούν στην πόλη των Θηβών για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την πανήγυρη και ευχήθηκε η Παναγία να τους δίδει δύναμη στα αρχιερατικά τους καθήκοντα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντόπολεως κ. Γαβριήλ που αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μεγάλης μας μάνας της Παναγίας που την τιμούμε και ευχήθηκε σε όλους πως πολλές φορές καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσεις και αδιέξοδα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αν επικαλεστούμε τον Θεό και την Παναγία μας για να μας δώσουν τη λύση.

Στο τέλος έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους δρόμους της πόλεως.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε πως είναι κάτι περισσότερο από Κοίμηση –είναι Μετάσταση. Η Θεοτόκος χωρίς να γνωρίσει τη φθορά του τάφου μετέστη πρός την Ζωή. Ο τόνος της εορτής είναι χαρούμενος και πανηγυρικός για έναν ακόμη λόγο: Μετά την Μετάσταση της Θεοτόκου αποκτήσαμε μόνιμη προστασία και βοηθό, την βασίλισσα των αγγέλων, αφού ο Υιός της την ενθρόνισε στα δεξιά του για να βασιλεύει μαζί Του αιώνια.

Τέλος, ευχήθηκε στη σεβαστή Γερόντισσα Χριστοδούλη και στην αδελφότητα να τους δίδει η Παναγία δύναμη, κουράγιο και πρόοδο στον πνευματικό τους αγώνα.







Πηγή http://www.imtl.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: