Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Δύο ακόμη ερωτήσεις από τον κ. Γιάννη Σταθά: Για τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς καθώς και τα προγράμματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη πρωτεύουσα της Βοιωτίας

Ερώτηση
Προς Τον Υπουργό Υγείας


Θέμα: Στον «αέρα» η χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Η χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναπομεινάντων ιατρών.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του ΓΝΛ και η συνακόλουθη κάλυψη των αναγκών των ασθενών, πρέπει άμεσα να προσληφθούν τουλάχιστον πέντε (5) γενικοί ιατροί, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η χειρουργική κλινική, και κατ’ επέκταση το ΓΝΛ, δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί επιτυχώς στις ανάγκες των πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες που τόσο έχουν ανάγκη τη δημόσια και δωρεάν υγείαδεδομένου ότι βάλλονται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Με βάση τα ανωτέρω,


                Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί  ώστε να προσληφθούν το ταχύτερο δυνατό τουλάχιστον πέντε (5) γενικοί ιατροί και να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλήςλειτουργία της χειρουργικής κλινικής και κατ’ επέκταση  ολόκληρου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς;


Ο ερωτών βουλευτής


Σταθάς Γιάννης

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα:Υλοποίηση απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής τηςΑνώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για τη λειτουργία του «Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» στη Λιβαδειά.

Mε το με αρ. 19/13-6-2015 απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Θέμα 1.4: “Έγκριση Λειτουργίας του Αυτοχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Στερεά Ελλάδα με έδρα τη Λιβαδειά” το οποίο εστάλη από την Διοικούσα Επιτροπή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο γραφείο του κ. Υπουργού Πολιτισμού,Παιδείας, και Θρησκευμάτων στις 15-6-2015 με τον αρ. πρωτ. Δ/1452-15-6-2015 και το οποίο παρελήφθη από το γραφείο του κ. Υπουργού στις 17-6-2015 όπου έλαβε αρ. πρωτ. 5968/17-6-2015, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προαναφερθέντος προγράμματος και η συνακόλουθη ίδρυση Παραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Λιβαδειά.

Πάραυτα,το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 17 Ιουνίου 2015, οπότε έλαβε και πρωτοκόλλησε την απόφαση της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., δεν έχει δώσει καμία απάντηση μέχρι σήμερα, ούτε θετική ούτε αρνητική, μολονότι η Δημοτική Αρχή Λιβαδειάςέχει ήδη εξασφαλίσει ότι της έχει ζητηθεί από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (χώρος εγκατάστασης, λοιπές υποδομές, υλικοτεχνικός εξοπλισμός κ.α.).

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του «Ετήσιου Προγράμματος  Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.στη Λιβαδειά θα συμβάλλειτόσο στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης, όσοκαι-κυρίως- στην ακαδημαϊκή αναβάθμισή της, μετά το κλείσιμο του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Πρέπει δε να επισημανθεί ότι το παραπάνω εγχείρημα δεν θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση της ΔιοικούσαςΕπιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και να λειτουργήσει το«Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος;



Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: