Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τίποτα δεν αφήνει αναπάντητο η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά γύρω από την κριτική για την άρδευση στην Κωπαίδα

Στην αντεπίθεση πέρασε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά απαντώντας, στην έντονη κριτική που της ασκείται σχετικά με τη διαχείριση του Κωπαιδικού πεδίου, με μία μακροσκελή ανακοίνωση- ενημέρωση.

Τα βέλη που εκτοξεύθηκαν εναντίον της αντιπεριφερειάρχη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων,  ήταν ιδιαίτερα αιχμηρά και αφορούσαν τα προβλήματα στην άρδευση των κτημάτων του Δήμου.


Η ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ

Αναφορικά με την άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου κατά την αρδευτική περίοδο 2015 και προς ενημέρωση των Βοιωτών πολιτών ξεκίνησε και συνεχίζεται εξελισσόμενη επιτυχώς προσπερνώντας τα όποια προβλήματα, η διαδικασία άρδευσης αυτού.
Καθοριστικές εργασίες και παρεμβάσεις μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2014 λειτούργησαν και θα λειτουργήσουν επικουρικά στην αρδευτική διαδικασία οι οποίες ξεκίνησαν και βρίσκονται σε αναμονή συνέχειας, λόγω των δυσμενών πολιτικών, τραπεζικών και οικονομικών δεδομένων της χώρας.
 Εργολαβίες και διάφορα 
  1. Εργολαβία  άρδευσης από 01/4/2015 έως 15/5/2015 , προϋπολογισμού:  24.600,00 Ε
  2. Διαχείριση της   άρδευσης Κωπαϊδικού πεδίου   : 99.000,00 Ε
  3. Μηχανογράφηση των χειρόγραφων καρτελών – ΕΛΤΑ ( Δημιουργία Εντύπου , αποστολή , είσπραξη τελών  ) ; 19.323,23 Ε
  4. Προμήθεια υλικών επισκευής και συντήρησης αντλιοστασίων ; 10.663,23 Ε
  5. Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας , σύνδεσης με κέντρο λήψεως σημάτων και υπηρεσιών φύλαξης των αντλιοστασίων Κωπαϊδικού πεδίου : 56.448,75 Ε
  6. Εκπόνηση μελέτης με θέμα:«Αρδευτική ικανότητα αντλιοστασίων Κωπαϊδας » : 3690,00 Ε
  7. Προμήθεια και εγκατάσταση υποστήριξης λογισμικού διαχείρισης άρδευσης αγροτεμαχίων Κωπαϊδικού πεδίου : 19.237,20
  8. Προμήθεια εξοπλισμού για το χερσαίο αντλιοστάσιο της Υλίκης : 39.483,00 Ε
  9. Τροποποίηση μετασκευή ηλεκτρικού πίνακα του χερσαίου αντλιοστασίου της Υλίκης :7380,00 Ε
  10. Προμήθεια καυσίμων κίνησης μηχανημάτων έργου και οχημάτων εποπτείας άρδευσης για την συντήρηση των έργων υποδομής και διαχείρισης άρδευσης Κωπαϊδας : 18.000,00 Ε
  11. Κλείσιμο θυροφραγμάτων ( ηλεκτρικών και ξύλινων ) , έλεγχος στάθμης νερού , προμήθεια ξυλείας και επισκευή ξύλινων θυροφραγμάτων Κωπαϊδικού πεδίου : 24.286,35 Ε
ΕΡΓΑ
  1. ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΥΡΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΩΠΑΪΔΑΣ. Έργο προϋπολογισμού 40.000 €. Δημοπρατήθηκε την 21-4-2015. Η υπογραφή σύμβασης για ποσόν 39.200 € έγινε την 9-6-2015. Η περαίωσή του προβλέπεται εντός του 2015.
Χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της ΠΕ Βοιωτίας.
  1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ. Έργο προϋπολογισμού 92.125,67 €. Δημοπρατήθηκε την 21-4-2015. Η υπογραφή σύμβασης για ποσόν 90.283,15 € έγινε την 27-5-2015. Το έργο εκτελείται και περαίωσή του προβλέπεται εντός του 2015.
    Χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της ΠΕ  Βοιωτίας.
  1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ. Έργο προϋπολογισμού 150.000 €. Δημοπρατήθηκε την 21-4-2015. Η υπογραφή σύμβασης για ποσόν 49.500 € έγινε την22-6-2015. Η περαίωσή του προβλέπεται εντός του 2015.
     Χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της ΠΕ Βοιωτίας.
  1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ. Έργο προϋπολογισμού 70.000 €. Δημοπρατήθηκε την 28-4-2015. Η υπογραφή σύμβασης για ποσόν 39.900 € έγινε την 9-6-2015. Η περαίωσή του προβλέπεται εντός του 2015.
     Χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της ΠΕ Βοιωτίας. 
ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 
Ως Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παραμένουμε άμεσα έτοιμοι για τη συνέχιση αυτών μετά την ομαλοποίηση των προαναφερόμενων πολιτικών δεδομένων.
Επιπροσθέτως θα ήθελα να τονίσω την απουσία εκκαθαριστή ο οποίος δεν έχει ακόμη οριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όσο και από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, θέμα το οποίο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα με προσωπικό κόστος στους αγρότες.
Επίσης ο Κανονισμός Άρδευσης του Κωπαιδικού Πεδίου, που είναι έτοιμος από 16 Ιουλίου, αδυνατεί να δοθεί στη δημοσιότητα, διότι αναμένονται ακόμα οι προτάσεις της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου,  παρ΄  όλες τις συνεχείς επικοινωνίες μας.
Ένα σύγχρονο κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο εισάγονται με σαφήνεια και πληρότητα οι υποχρεώσεις για μια αναλογικά δίκαιη και αποτελεσματική άρδευση του Κωπαιδικού Πεδίου.
Ήδη εκπονείται η διακήρυξη για την ανάθεση της μεγάλης μελέτης  (Master Plan) του εκ βάθρων εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου και συστήματος, με τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις όχι μόνο στις υποδομές αλλά και στην φιλοσοφία διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των καλλιεργειών. Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει το εργαλείο διεκδίκησης, με σοβαρές αξιώσεις, ειδικής χρηματοδότησης των έργων και της προοπτικής της Κωπαίδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σ΄  αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ενεργειών και δράσεων , θεωρώ καθήκον μου να ευχαριστήσω δημόσια τους αγρότες της Βοιωτίας, καθώς και τους αγροτικούς συλλόγους και τους συνεταιρισμούς αυτών, που σε πλαίσια απόλυτης συνεργασίας μαζί μας βοηθώντας με τις γνώμες και τις προτάσεις τους, μας οδήγησαν στο σημερινό ορθό αποτέλεσμα. Είναι εκείνοι που εργάστηκαν υπομονετικά μαζί μας καταδεικνύοντας έτσι τη σημασία της συνεργασίας.
Προσωπικά τους ευχαριστώ.
Να ευχαριστήσω επίσης τους Αντιπεριφερειάρχες των Π. Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, για την αποστολή μηχανημάτων, μαζί με τους χειριστές αυτών, οι οποίοι συνέδραμαν στη διαδικασία άντλησης του Κωπαιδικού Πεδίου, την περίοδο που η Βοιωτία μαστίζονταν από έντονα και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.
Θα ήταν παράλειψή μου να μη τονίσω δημόσια το σπουδαίο ρόλο του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης και δει των Δημάρχων Ορχομενού, Αλιάρτου, Θήβας και Λοκρών, οι οποίοι στεκόμενοι στο πολιτικό τους ύψος στάθηκαν αρωγοί στο δύσκολο  έργο της Περιφερειακής Ενότητας χωρίς λαικισμούς και  επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η μητέρα των μαχών δίνεται με την άρδευση στην Κωπαΐδα, εν μέσω Κυκλώπων και Λαιστρυγόνων.
Το γνωρίζουν οι αγρότες που το ζουν.
Κάποιοι άλλοι, απόντες κατά κανόνα από το πεδίο της μάχης, στην ασφάλεια των γραφείων τους,  ας ασχολούνται με την ανέξοδη κριτική του καφενείου,  για  προσωπική τους προβολή.
Ζητείται αλήθεια.
Επιτέλους ας πέσουν οι μάσκες.
Αλλά από ποια πρόσωπα…

Ακούστε και τις σχετικές της δηλώσεις στο Star Κεντρικής Ελλάδας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: