Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για τις ζημιές από πλημμύρες στην Βοιωτία

ΘΕΜΑ:             
«Ζημιές από πλημμύρες στην Βοιωτία»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   3920/29-6-2015
 
Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις βροχοπτώσεις της 21ης Ιουνίου του 2015 στην περιοχή του Βαρυκού του Δ.Δ. Βαγίων Βοιωτίας, σημειώνεται ότι θα διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι ενδεχόμενες ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής μπορούν να καλυφθούν από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής.
Όσον αφορά στις ζημιές από τις βροχοπτώσεις της 21ης Ιουνίου του 2015 στην ως άνω περιοχή που προκλήθηκαν:
Α. στα συλλογικά εγγειοβελτιωτικά έργα, αρμοδιότητας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ), το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) δύναται να συμβάλει στην αποκατάστασή τους, μετά από τεκμηριωμένη και κοστολογημένη εισήγηση και τεχνική έκθεση της εποπτεύουσας Υπηρεσίας αυτών. Τα εν λόγω αιτήματα συγκεντρώνονται και συνεξετάζονται στο πλαίσιο των εκάστοτε (κατ’ έτος) διατιθέμενων πιστώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.
Β. στις αγροτικές υποδομές, το ΥΠΑΠΕΝ θα επιληφθεί των αιτημάτων (εκτιμήσεων ζημιών για αποκατάσταση) των αντίστοιχων τοπικών Υπηρεσιών που θα υποβληθούν. Επί του παρόντος, δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.



Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: