Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Στην τελική ευθεία η αναμόρφωση των Πηγών των Χαρίτων




Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολυπόθητη παρέμβαση στο χώρο των Πηγών των Χαρίτων καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την δημοπράτηση του έργου της ανάπλασής τους, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, όπως φαίνεται αναλυτικά παρακάτω. Η δημοπρασία θα γίνει αύριο και αφορά αναλυτικά τον πεζόδρομο περιπάτου στην περιοχή των Πηγών Χαρίτων του Δήμου Ορχομενού. Το έργο έχει προϋπολογισμό  330.255,00€  και προβλέπεται  η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ορχομενού και της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « Ελικώνας-Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» η οποία  αποτελεί Ομάδα  Τοπικής Δράσης τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER που έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013 (ΠΑΑ). 

Ο πεζόδρομος θα έχει σαν αφετηρία το τέλος του ήδη υφιστάμενου πεζόδρομου, αποτελώντας στην ουσία συνέχεια αυτού και θα τερματίζει μετά από 1km, λίγο μετά το αναψυκτήριο του Δήμου, ακολουθώντας την πορεία του ποταμού. Πρόκειται για διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δίπλα στις πηγές που προσφέρεται για μία ευχάριστη και άνετη πεζοπορία. Ο πεζόδρομος θα έχει πλάτος 2,00m κα θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τα σχέδια που συνοδεύουν την παρούσα μελέτη. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το πλάτος σε όλο το
μήκος του πεζόδρομου, σε κάποια σημεία αυτός θα γίνει μέσα στα όρια της υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης οδού, με την καθαίρεση τμήματος αυτής στην μία της πλευρά και ανάλογη διαπλάτυνση της στην άλλη πλευρά, όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. Ο πεζόδρομος θα κατασκευασθεί από ορθογωνισμένες χονδρόπλακες Καβάλας χρώματος γκρι, πλάτους 30cm και ελέυθερου μήκους, σε σχέδιο που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε υπόβαση από σκυρόδεμα και θα αρμολογηθούν με τσιμεντοκονία. Η τελική στάθμη του πεζόδρομου θα φτάνει στο ύψος του εδάφους. Παράλληλα με την κατασκευή του πεζόδρομου και συμπληρωματικά αυτού, εκτός από την κατασκευή δύο ξύλινων πεζογεφυρών που προαναφέρθηκαν, θα τοποθετηθούν καθιστικά (παγκάκια) και κάδοι απορριμμάτων ανά τακτά διαστήματα, θα κατασκευασθούν δύο ξύλινα κιόσκια με τραπεζοπάγκους σε ανοίγματα της διαδρομής του, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα για ξεκούραση και πρόχειρο υπαίθριο γεύμα, θα τοποθετηθούν κολωνάκια με ανακλαστήρες στα σημεία που αυτός γειτνιάζει με την ασφαλτοστρωμένη οδό για την προστασία όσων την χρησιμοποιούν και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του με την τοποθέτηση φωτιστικών κορυφής ιστού.
Αναλυτικά στα πλαίσια της κατασκευής του έργου προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες :
- Εκσκαφές σε βάθος 0,20m περίπου για την αφαίρεση φυτικών γαιών και
ακατάλληλων εδαφών.
- Κοπή ασφαλτοτάπητα σε μήκος 200μ.
- Κατασκευή επιχωμάτων από θραυστό υλικό λατομείου.
- Κατασκευή υπόβασης από θραυστό υλικό της ΠΤΠ Ο-150 συμπιεσμένου πάχους
0,10εκ.
- Διαμόρφωση βασης από σκυρόδεμα C16/20, πάχους 10εκ. με δομικό πλέγμα Τ131
και κατασκευή δαπέδου από ορθογωνισμένες χονδρόπλακες.
- Ηλεκτροφωτισμό του πεζόδρομου (τοποθέτηση σωλήνα διέλευσης καλωδίων από
πολυαιθυλένιο διαμέτρου Φ50 και καλωδίων, κατασκευή φρεατίων διέλευσης
καλωδίων, κιβώτιο ηλεκτρικής διανομής (πίλλαρ) και ηλεκτρικού πίνακα, πλάκα
γείωσης, τοποθέτηση φωτιστικών κορυφής ιστού κλπ.)
- Διαπλάτυνση τμήματος της υφιστάμενης οδού (κατασκευή υπόβασης, βάσης,
ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση).
- Κατασκευή δύο ξύλινων πεζογεφυρών μήκους 5 και 8 μέτρων.
Τεχνική Περιγραφή
- 2 -
- Κατασκευή δύο ξύλινων κιοσκιών ενός ορθογώνιου σχήματος 3,0Χ5,0μ.
- Προμήθεια και τοποθέτηση 12 παγκακιών και 8 επίστηλων κυλινδρικών κάδων
απορριμμάτων.
- Προμήθεια και τοποθέτηση 74 μεταλλικών κολωνακιών με ανακλαστική ταινία
πλάτους 5,5εκ.
- Προμήθεια και τοποθέτηση 2 τραπεζοπάγκων εξοχής.
Το συνολικό κόστος του έργου, βάση του προϋπολογισμού του, ανέρχεται στο
ποσό 268.500,00€ (330.255,00€ με Φ.Π.Α 23%).
Το έργο χρηματοδοτείται από LEADER και έχει προθεσμία εκτέλεσης 120 ημέρες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
Ο Δήμος Ορχομενού διακηρύττει ότι την 18η του μηνός Αυγούστου του έτους 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. (λήξη παράδοσης των προσφορών) στο Δημαρχείο Ορχομενού, θα διεξαχθεί με ανοιχτή Δημοπρασία με το σύστημα: Προσφορά με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, του άρθρου 6 του Ν.3669/08, πάνω σε συμπληρωμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς της υπηρεσίας, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΙΤΩΝ».
Ο κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι: 180441 και πρόκειται για έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΙΤΩΝ». Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ, με προϋπολογισμό 132.463,70€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) β) κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ , με προϋπολογισμό 83.526,06€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)
γ) κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, με προϋπολογισμό 49.699,54€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) και δ) κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, με προϋπολογισμό 1.338,00€.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 267.011,65 ΕΥΡΩ (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 330.255,00 ΕΥΡΩ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση, να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα του Δήμου Ορχομενού, 28ης Οκτωβρίου 50 Ορχομενός, μέχρι τις 13-08-2015. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2261351116, αρμόδιος υπάλληλος Γρηγόρης Ηλιόπουλος.
Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β’. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις που κατέχουν εργοληπτικά πτυχία:
1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του
ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.., εφόσον ανήκουν στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, στην Α2 τάξη και
άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ.
β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του
Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
2. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
3. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το
κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
4. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη Α1 τάξη και άνω του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας). Εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζεται σε 2% επί του προϋπολογισμού του έργου χωρίς τα κονδύλια του Φ.Π.Α. δηλαδή 5.370,00 ΕΥΡΩ και η σχετική εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς το Δήμο
Ορχομενού. Η ισχύς της θα είναι τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες.
Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ορχομενού.

Ορχομενός 21-07-2015

Ο Δήμαρχος

Λουκάς Υπερήφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια: