Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

30 δικαιούχοι από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας στην Αριδαία

 Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Β. Παπαθωμά Φανή, με την Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας ενημερώνουν ότι, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» σε συνεργασία με Επιχειρήσεις Δήμων οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού και διαθέτουν επαρκή ξενοδοχειακή υποδομή για την φιλοξενία των δικαιούχων του προγράμματος. 

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και 30 δικαιούχοι από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (Δήμος Λιβαδειάς 8 άτομα, Δήμος Θήβας 9 άτομα, Δήμος Αλιάρτου 3 άτομα, Δήμος Ορχομενού 3 άτομα, Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας 2 άτομα και Δήμος Τανάγρας 5 άτομα) .

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής :
  1. Ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
  2. Ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πιστοποιημένα από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή
  3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων
  4. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
  5.  Τα άτομα όλων των παραπάνω κατηγοριών δεν πρέπει να έχουν λάβει μέρος την ίδια χρονική περίοδο λειτουργίας του προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα.
Από τις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, βάση του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του  Δήμου

  1. Αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα
  2. Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος 
  3. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
  4. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
  5. Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω
  6. Ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπείας.
  7. Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου στην οποία βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας.

Οι δικαιούχοι της Π.Ε. Βοιωτίας θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Λουτρών  Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας, στην Αριδαία από 21/9/2015 – 28/9/2015.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Βοιωτίας Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά ( τηλ 22613 50144 και 50133) και στους Δήμους της Π.Ε.  Βοιωτίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: