Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

To Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θηβών δεν ξεχνά το κοινωνικό του πρόσωπο

      Το Γ. Ν. Λιβαδειάς καταδεικνύοντας στην πράξη παρά τις δύσκολες εποχές , το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τον πληθυσμό της περιοχής ενημερώνει ότι:
1)    Κατά το έτος 2014 έγινε το πρόγραμμα B.C.G. Μantoux ( έλεγχος φυματίωσης ) στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου ( 680 παιδιά συνολικά) .
2)    Καθημερινά γίνονται στα Παιδιατρικά Εξωτερικά Ιατρεία εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ για άπορους και ανασφαλίστους και συνταγογραφούνται για ασφαλισμένους με μηδενική συμμετοχή.
   Για το 2014 οι κάθε τύπου εμβολιασμοί ( ηπατίτιδα Β , ανεμοβλογιά, πνευμονιόκοκκο κ.λ.π. ) ανήλθαν σε 1.086.
    Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΤΕ Δημόσιας Υγείας )  ξεκίνησε το 2015 ΔΩΡΕΑΝ κάλυψη όλων των Roma  του Δήμου Ορχομενού ( 2 μηνών – 100 ετών)  και για οποιαδήποτε τύπου εμβολίου .
   Η σκοπιμότητα του εμβολιασμού στην περιοχή αυτή με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού Romaείναι προφανής. Ήδη έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου πληθυσμού.

                                   ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ
    Μεγάλη είναι επίσης η προσπάθεια που καταβάλλεται από το τμήμα Αιμοδοσίας.
      Οι αιμοληψίες γίνονται τόσο στο Γ. Ν. Λιβαδειάς όσο και σε μεγάλες Τράπεζες Αίματος , όπως μεγάλες βιομηχανικές μονάδες κ.λ.π.
    Μεγάλη είναι επίσης η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών αλλά και των αιμοδοτών συγγενικού περιβάλλοντος. Έτος   το 2014 συγκεντρώθηκαν 2.372 φιάλες αίματος.
    Όλα τα ανωτέρω  αποκτούν εκτός των άλλων ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε το ελλιπές Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το γεγονός ότι καλύπτεται και μεγάλο μέρος του πληθυσμού όμορων Νομών.

  Ο   ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ   του  Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θηβών 
 ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: