Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Εστία Μητέρας τίμησε τη Μάνα - Συνεχίζει τις δράσεις της την Κυριακή με μια βραδιά διασκέδασης στο «Rodon Palace» με την Γωγώ Τσαμπά

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά την

Κυριακή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που είχε κατακλίσει την αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση. Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας το Ίδρυμα τίμησε όλες τις μητέρες της οικουμένης.
Η πρόεδρος της Εστίας Σοφία Τσιτσοπούλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και άρχισε με αναφορά στην αείμνηστη πρώην πρόεδρο της Εστίας Μητέρας Φ. Νικολάου.
«Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για να γιορτάσουμε μαζί την σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στη Μάνα και να τιμήσουμε το πιο γλυκό πρόσωπο του κόσμου. Θα μου επιτρέψετε πρώτα να τιμήσουμε την Μάνα, τη φίλη, την αδελφή μας, τη Φούλα Νικολάου με ένα λουλούδι στην μνήμη της», είπε η πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Ακόμα ένα λουλούδι για την εξίσου αγαπημένη αντιπρόεδρο και φίλη που είχε φύγει αυτή τη μέρα της γιορτής της Μητέρας τη Γιούλα Χριστοδούλου και ακόμη ένα λουλούδι για όλες τις συνεργάτιδες που έχουν φύγει από τη ζωή».
Συνεχίζοντας σημείωσε: «Πως να μην αγαπάμε αυτή την αστείρευτη πηγή προσφοράς και αγάπης και ιδιαίτερα αυτή τη σκηρή εποχή που ζούμε με τα ατελείωτα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κάθε άνθρωπο, στέκεται δίπλα στο παιδί της με ένα ενθαρρυντικό χαμόγελο και έτοιμη πάντα να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις. Ας γεμίσει λοιπόν ο νους μας και η ψυχή μας από τη μάνα. Από τη δική μας μάνα που είτε είναι στη ζωή είτε όχι ένα είναι σίγουρο οτι βρίσκεται πάντα δίπλα μας».
Καταλήγοντας η πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Εστίας Μητέρας και την στηρίζουν για να υλοποιεί με επιτυχία το δύσκολο έργο της που αποτελεί μια σημαντική προσφορά για την περιοχή τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς μας δίνεται δύναμη να συνεχίζουμε».
Αμέσως μετά απαγγέλθηκαν ποιήματα από παιδιά και μοιράστηκαν λουλούδια για τις Μητέρες.
Στη συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε δύο πολύτεκνες μητέρες, στις κυρίες Χάιδω Λουκά – Γερασίμου και Ντίνα Γιαννούλη -Μιχαλοπούλου και ακολούθησε η ομιλία από την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο οικογένειας Έρη Κεχαγιά.
Η λογοτέχνης με ιδιαίτερη παρουσία στην ποίηση Καίτη Σαμαρτζή – Μπερατινού απήγγειλε ένα έργο της για την Μητέρα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα από την παιδική – νεανική χορωδία – Μαντολινάτα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών την οποία διευθύνει ο Παναγής Μπαρμπάτσης.
Η Εστία Μητέρας συνεχίζει τις δράσεις της την Κυριακή με μια βραδιά διασκέδασης στο «Rodon Palace» με την Γωγώ Τσαμπά και την ορχήστρα της. Πηγή www.viotianet.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια: