Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Συνάντηση εργασίας ενόψει της οριστικοποίησης των Αρχικών Εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου στις περιοχές Μαρτίνου (πρώην Κοινότητα Μαρτίνου) του Δήμου Λοκρών

Από την Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. και τον Δήμο Λοκρών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στο Δημαρχείο Λοκρών μεταξύ του Δήμου Λοκρών και της Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. με θέμα την «Οριστικοποίηση των Αρχικών Εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαρτίνου του Δήμου Λοκρών».
Σκοπός της συνάντησης η οποία έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Λοκρών, κ. Γιάννη Κούρου και του Γενικού Διευθυντή της ΕΚΧΑ Α.Ε, κ. Άκη Μαρκάτου, ήταν η ενημέρωση από τα στελέχη της ΕΚΧΑ Α.Ε. και ο συντονισμός των υπηρεσιακών ενεργειών του Δήμου ενόψει της οριστικοποίησης των Αρχικών Εγγραφών για τα κτηματογραφημένα ακίνητα του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρτίνου (πρώην Κοινότητα Μαρτίνου) του Δήμου Λοκρών της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Στην συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη της έγκαιρης ενημέρωσης και προετοιμασίας των αρμόδιων υπηρεσιών με δεδομένο ότι η προθεσμία για την διόρθωση των Αρχικών κτηματολογικών Εγγραφών για τις περιοχές αυτές λήγει για τους κατοίκους εσωτερικού την 20η Σεπτεμβρίου 2015 και για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο την 20η Σεπτεμβρίου  2017, αντίστοιχα. Μετά την λήξη των παραπάνω προθεσμιών οι Αρχικές Εγγραφές καθίστανται οριστικές και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχόμενου τους, ενώ τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» για τα οποία δεν ζητήθηκε η διόρθωση τους εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Συνεπώς, επειδή οι διορθώσεις των Αρχικών Εγγραφών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις παραπάνω ημερομηνίες, είναι πολύ σημαντικό οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές να ελέγξουν έγκαιρα την κατάσταση του ακινήτου τους στο Κτηματολόγιο και να προβούν, εφόσον απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις.
Για τον σκοπό αυτό μπορούν να επισκεφθούν, τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν με το Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης στη διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 5, Αταλάντη Φθιώτιδας, - Τηλέφωνο 22330 22278 και 6937411941. Σε περίπτωση που εντοπίσουν ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο εν λόγω Κτηματολογικό Γραφείο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6505600 και 2310-370500 
και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: