Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Καλημέρα στην Κοιλάδα των Μουσών»

ΟΠΕΡΑ από το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ , στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ "ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ" (http://liblivadia.wikidot.com/news:228).
Η δράση απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ (σε παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και σε μεγαλύτερους).
Το έργο αναφέρεται στις Ελικωνιάδες Μούσες. Οι Μούσες ήταν οι 9 κόρες του Δία και της Μνημοσύνης προστάτιδες των γραμμάτων και των τεχνών που είχαν διδαχτεί από τον θεό Απόλλωνα. Κατοικούσαν σύμφωνα με τη μυθολογία στις ανατολικές υπώρειες του Ελικώνα, στην κοιλάδα των Μουσών. Η μικρή κοιλάδα λόγω του εξαιρετικού φυσικού κάλους αποτέλεσε το ιερό τέμενος των θεραπαινίδων των τεχνών.
Μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα του Θαργηλίωνα (Μαΐου) ανατέλλει στην κοιλάδα των Μουσών. Ο θεός Απόλλωνας που κατοικεί στον γειτονικό Παρνασσό, στο μαντείο των Δελφών, αναζητώντας λίγες στιγμές ξενοιασιάς καταθέτει την καλημέρα του στην κοιλάδα των Μουσών. Επισκέπτεται όμως τις αγαπημένες του μαθήτριες μόνο για να απολαύσει την μελωδική τους συντροφιά; Η μέρα προχωρά και φέρνει και μια άλλη απροσδόκητη επίσκεψη. Τι συμβαίνει όταν οι 9 θυγατέρες του βασιλιά της Μακεδονικής Πιερίας, οι καλλίφωνες Πιερίδες καταφθάνουν στην κοιλάδα των Μουσών και προκαλούν τις Ελικωνιάδες Μούσες σε Μουσικό αγώνα; Η συνέχεια επί της σκηνής!

Που: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
Πότε: Δευτέρα 18/5/2015. 19:00 μμ.
Εμψυχωτές : Λάμπρου Μαρία, Μπίμη Ευτυχία, Μπουλμπασά Γεωργία, Σπανού Ζωή



Δεν υπάρχουν σχόλια: