Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Απετράπη η καταστροφή του επιμελητηριακού θεσμού» ξεκαθάρισε από την Πάτρα ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης

Στις πολιτικές ανάπτυξης που έχει σκοπό να υλοποιήσει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην Πάτρα, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος τη ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μϊχαλος ζήτησε μία έντιμη συμφωνία με τους δανειστές «εδώ και τώρα». Από το βήμα της συνέλευσης της ΚΕΕ που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικώνπου εφαρμόζονται γενικότερα στην Ευρώπη αποδίδοντάς τη «στην εξυπηρέτηση των ολίγων και υπονομεύουν τη μεσαία τάξη και το κοινωνικό κράτος».


«Η δική μας πολιτική είναι ριζικά αντίθετη στις πολιτικές αυτές που θέλουν την υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου και των υπηρεσιών στα χέρια του 1%» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Ο υπουργός τόνισε ότι τα επιμελητήρια βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και μάλιστα εξήγγειλε ότι η ΚΕΕ θα ενταχθεί στους κοινωνικούς εταίρους, ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και, γενικότερα, με την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλανίζει τις επιχειρήσεις. 


Κ. Μίχαλος: «Έντιμη συμφωνία εδώ και τώρα»

Στην κεντρική του ομιλία, ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι, δυστυχώς, η ΚΕΕ επιβεβαιώθηκε στο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το μείγμα της πολιτικής που υιοθετήθηκε ήταν καταστροφικό για την οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και τις αγορές και, παράλληλα, να περιοριστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος των επιχειρήσεων. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει από τη νέα κυβέρνηση, πέραν της επίτευξης μίας συμφωνίας με τους εταίρους και πιστωτές, να προωθήσει και μία σειρά μέτρων, αυτονόητων, όπως τα χαρακτήρισε, που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία.
«Υπάρχουν παραμελημένοι τομείς της ελληνικής οικονομίας που, αν αναπτυχθούν, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από κανέναν για την ποιοτική αναβάθμιση της παραδοσιακής ελληνικής βιομηχανίας. Για τη λειτουργική σύζευξη της αγροτικής παραγωγής με τη βιομηχανία τροφίμων. Για την αναβίωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Για την ανάπτυξη της παιδείας και της υγείας με την παροχή κινήτρων για τη δραστηριοποίηση σε αυτούς τους τομείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την προσέλκυση, κυρίως, ξένων πελατών. Και βέβαια, ας μην ξεχνούμε τη διοικητική μεταρρύθμιση, που στην Ελλάδα, δεκαετίες τώρα, μόνο με το γεφύρι της Άρτας μπορεί να παρομοιαστεί. Τα επιμελητήρια είναι εδώ, για να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Προχωρήστε εδώ και τώρα σε μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους. Αφαιρέστε τα σύννεφα αβεβαιότητας από την οικονομία. Και πάρτε μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων. Γιατί χωρίς επενδύσεις, χωρίς νέες επιχειρήσεις, χωρίς τη δημιουργία νέου πλούτου, δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα. Τίποτα δεν θα είναι διαθέσιμο για διανομή στους φτωχότερους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.
Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, έγιναν τοποθετήσεις προέδρων και μελών πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα, η πρόσθετη φορολόγηση με 26% των συναλλαγών με μη συνδεδεμένες χώρες και χώρες ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, όπως και η διάταξη που θέτει εμπόδια στη χρήση τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης στον αιγιαλό.

Παναγιώτης Αγνιάδης:  «Απετράπη η καταστροφή του επιμελητηριακού θεσμού»

Ανάμεσα στις τοποθετήσεις που έγινε στην Πάτρα, αίσθηση έκανε εκείνη του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, ο οποίος κάνοντας τον διοικητικό απολογισμό, τόνισε ότι χάρη στις πρωτοβουλίες που πήραν οι Επιμελητηριακοί αλλά και στις πιέσεις που άσκησαν απετράπη η καταστροφή του Επιμελητηριακού θεσμού. «Κρατήσαμε όρθια την επιμελητηριακή κοινότητα» είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Αγνιάδης, αναφερόμενος στην διατήρηση της συνδρομής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: