Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η πόλη της Λιβαδειάς θα φιλοξενήσει την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η πόλη της Λιβαδειάς  θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Δημοτικό της Ωδείο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απ` αυτή τη γιορτή!    

                                                  Στην  πρωτοβουλία της  Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς  δίνουμε το παρόν και συμμετέχουμε ενεργά με τις δράσεις μας :
«Παίζω με τις παύσεις»
Νομίζεις ότι όποιος μουσικός κουράζεται σταματά να παίζει όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει; Ή μήπως ότι οι παύσεις δεν είναι μουσική; Ανακάλυψε το ρόλο των παύσεων σ` ένα μουσικό έργο…                                                                                                                                                             Τρίτη 19 Μαΐου στο χώρο του ωδείου, για τα παιδιά του τμήματος  μουσικής προπαιδείας (6 ετών).
«Ο χορός των ντο ρε μι»
Συνάντηση μαθητών του Δημοτικού Ωδείου (5 έως 9 ετών) με τη συγγραφέα Μαριάννα Τεγογιάννη και παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της.                                                                                                              Πέμπτη 21 Μαΐου στο χώρο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
«Ανεβοκατεβαίνω τον ουρανοξύστη-παιχνίδι με τις κλίμακες»
Κλίμακα ή σκάλα; Τι σχέση μπορεί να έχει ένας ουρανοξύστης με μια μουσική κλίμακα; Μήπως χτίζονται με τα ίδια υλικά;
Παρασκευή 22 Μαΐου στο χώρο του ωδείου, για τα παιδιά του τμήματος  μουσικής προπαιδείας (6 ετών).

«Στον μαγικό κόσμο της Όπερας»

Τι θα δούμε την Πέμπτη 28 Μαΐου  από τη Λυρική Σκηνή που επισκέπτεται την πόλη μας; Τι ακριβώς είναι η όπερα; Μουσικοί ή ηθοποιοί οι συντελεστές της;
Δευτέρα 25 Μαΐου στο χώρο του ωδείου, για τους μαθητές ηλικίας άνω των 10 ετών που θα παρακολουθήσουν την παράσταση. 

Συνάντηση- γνωριμία των μαθητών με τους μονωδούς της Λυρικής
Πριν την παράσταση, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στο χώρο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς οι μαθητές μας θα συναντηθούν με τους συντελεστές της παράστασης και θα συζητήσουν μαζί τους για την «Κάρμεν» και την όπερα γενικότερα.

Παράσταση όπερας «Κάρμεν» του Μπιζέ

Μαθητές του ωδείου άνω των 10 ετών, με τη συνοδεία των καθηγητριών τους, θα βρεθούν στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς για να παρακολουθήσουν τη μοναδική  παράσταση της Λυρικής Σκηνής που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: