Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ευχές σε όλες τις μητέρες στέλνει η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά

giorti miterasΣτην αφανή ηρωίδα της μητρότητας έχει καθιερωθεί η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως παγκόσμια ημέρα της γιορτής της. Είναι ο φόρος τιμής και η ένδειξη της ευγνωμοσύνης ολόκληρης της ανθρωπότητας στο έργο της και στην αποστολή της. Είναι η αναγνώριση των θυσιών, η επιβεβαίωση της προσφοράς της και το μεγάλο ευχαριστώ που η κοινωνία προσφέρει στο πιο αγαπημένο και το πιο σεβαστό πλάσμα, τη Μητέρα.
Η σημερινή είναι μια μέρα αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, που καθιερώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε κείνες που μόχθησαν και μοχθούν καθημερινά για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ειρηνικής, μιας κοινωνίας που θα στηρίζεται στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό των ανθρώπων, μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τα μίση και τις κακίες. Το όνειρο αυτό δε βρίσκει καλύτερη έκφραση από την καθιέρωση της γιορτής της μητέρας, γιατί η μάνα είναι η δημιουργός της κοινωνίας, η πλάστρα της ζωής.
Η μητέρα δημιουργεί ανθρώπους. Είναι πλάστης ψυχών και σωμάτων. Είναι μεγάλος ο ρόλος της μάνας και υπέροχη η αποστολή της. Έχει μία δύναμη τεράστια και αναντικατάστατη. Είναι ο πρωταγωνιστής στον ευγενέστερο και δυσχερέστερο ρόλο της ανατροφής των παιδιών. Είναι το παν, γιατί συνειδητά, μα και ασυνείδητα, διαπλάθει και μορφοποιεί τα χαρακτηριστικά του παιδιού της.
Να είσαι μητέρα σημαίνει την πιο μεγάλη χαρά της ζωής, αλλά και την πιο μεγάλη ευθύνη απέναντι στη ζωή. Η μητέρα είναι ο συμπαραστάτης, ο βοηθός, ο οδηγητής και ο σύμβουλος, η ελπίδα και η παρηγοριά. Είναι μια έννοια χωρίς εθνικότητα, είναι μια λέξη χωρίς χρονολογία. Είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο.
Έχω τη χαρά να είμαι μάνα
Χρόνια μας Πολλά
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: