Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Κατακεραυνώνει την κυβέρνηση ο ΑΙΧΜΕΑΣ για το αφορολόγητο 12.000 ευρώ στις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή στην απόφαση του υπουργείου οικονομικών να θεσπίσει αφορολόγητο 12.000 ευρώ στις κοινοτικές ενισχύσεις ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Περιμέναμε από την κυβέρνηση να προωθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σκοπό βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάταση της Εθνικής οικονομίας και σε καμία περίπτωση τη φορολόγηση των επιδοτήσεων. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα προβούν στην ψήφιση της σχετικής τροπολογίας αλλά αντίθετα θα προωθηθεί η ψήφιση μίας νέας, που θα ξεδιαλύνει την πολυνομία που υπάρχει για να ξεκαθαρίσει το θέμα άπαξ διαπαντός. Οι ενισχύσεις που δίδονται στους αγρότες από την Ε.Ε. δεν είναι φορολογητέο εισόδημα και αυτό προβλέπεται από το νόμο 4172 άρθρο 21. Οι Κοινοτικές ενισχύσεις δίδονται από την Ε.Ε. αγρότες: - Για να είναι τα προϊόντα ανταγωνιστικά και οι τιμές τους χαμηλές προς το καταναλωτικό κοινό. - Για την προστασία του περιβάλλοντος από τους αγρότες. - Ως δίχτυ ασφαλείας από τους κραδασμούς της αγοράς ώστε να υπάρχει επάρκεια και αυτάρκεια των αγαθών στις αγορές της Ευρώπης. Στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, το 20% των εκμεταλλεύσεων που παράγουν το 80% των αγροτικών προϊόντων, είναι αυτές οι εκμεταλλεύσεις που χαρακτηρίζονται βιώσιμες ανταγωνιστικές ή μη βιώσιμες ανταγωνιστικές. Αν λοιπόν φορολογηθούν, τότε αυτόματα αυτές οι εκμεταλλεύσεις
θα καταστούν οριακά βιώσιμες ή μη βιώσιμες».
 Κλείνοντας ο Γιώργος Ανέστης υποστήριξε με νόημα ότι: «Ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης την τελευταία 5ετία, καθώς μέσω της φορολόγησής του, τα έσοδα του Κράτους από τα 181 εκατ. ευρώ που ήταν προ κρίσης, αυξήθηκαν κατά 150% και άγγιξαν τα 450 εκατ. ευρώ ενώ υπέστησαν μείωση των εισροών στο εισόδημά τους, κατά 1,5 δις ευρώ».

Με εκτίμηση ,
Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: