Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Μαζικά η Βοιωτία στήριξε το φιλανθρωπικό γκαλά για τους σκοπούς του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου στη Λιβαδειά


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση του παραρτήματος  Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με την επίδειξη μόδας Άνοιξη – Καλοκαίρι 2014 – 2015, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Rodon Palace, με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου.

Περισσότερα από 800 άτομα, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα,  δηλώνοντας με την παρουσία τους τη στήριξη στο έργο της Αντικαρκινικής.
Με παρουσιάστρια της εκδήλωσης τη Νόνη Δούνια γνωστά μοντέλα, όπως η Στέλλα Γιαμπουρά, παρουσίασαν ενδύματα, εσώρουχα, αξεσουάρ, βραδινά φορέματα και νυφικά, ενώ «εκκολαπτόμενα» μοντέλα παρουσίασαν παιδικά ενδύματα εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Μετά την επίδειξη ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Ανδρέα Μπέρδο, σε έντεχνες μουσικές νότες.
Η πρόεδρος του παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή αφού ευχάριστε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Αντικαρκινικής συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα ήρθαμε εδώ στο υπέρλαμπρο Rodon Palace για να ζήσουμε την «ελαφρότητα του είναι μας». Να ονειρευτούμε, να φαντασιωθούμε, να ζήσουμε έστω μια ψευδαίσθηση, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε».
Σε οτι αφορά την επιλογή της συγκεκριμένης εκδήλωσης και της σχέσης με την ΕΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πιο ισχυρό αναλγητικό, η πιο δραστική πρόληψη εναντίον όλων των ασθενειών είναι η χαρά της ζωής, η ξεγνοιασιά, το χαμόγελο που γιατρεύει. Εμείς οι γυναίκες να κλείσουμε τα μάτια και να ονειρευτούμε ότι είμαστε νεότερες, ψηλότερες, ομορφότερες, πιο ελκυστικές να ζήσουμε την άνοιξη»
Και ολοκλήρωσε με ένα στοίχο του Ελύτη: «Ώσπου τέλος ένιωσα, κι ας με έλεγαν  τρελό, ότι από ένα τίποτα γίνεται ο Παράδεισος».
Να θυμίσουμε οτι οι υπηρεσίες της ΕΑΕ προς όσους έχουν ανάγκη παρέχονται δωρεάν και ο στόχος του Παραρτήματος Λιβαδειάς με την βοήθεια εθελοντών είναι η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.
Αρκετές γυναίκες επισκέπτονται το Κέντρο, γίνονται μέλη του Ομίλου φίλων της Ε.Α.Ε και παρακολουθούν τις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει η Αντικαρκινική Εταιρία  όλον τον χρόνο και έχουν ως επίκεντρο την υγεία του ανθρώπου και την ψυχική του ηρεμία.
Συνοπτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι διοργανώνονται επιστημονικά συνέδρια, ιατρικές ενημερωτικές ημερίδες, ψυχαγωγικές βραδιές. Ενώ, πέρα από τα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου (Μαστογραφίες, test pap, κ.ά), στην Ε.Α.Ε. λειτουργεί Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος, υπάρχει δερματοσκόπιο και υπερηχοτομογράφος. Πηγή www.viotianet.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια: