Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Δενδροφύτευση στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Σε φύτευση 40 δέντρων (πλατάνια και κουτσουπιές),προέβη σήμερα ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων με το προσωπικό του σε κοινόχρηστους χώρους που τους υπέδειξε ως κατάλληλους η υπηρεσία πρασίνου.


Τα δέντρα φυτεύτηκαν ως αντιστάθμισμα των 4 πλατάνων  που κόπηκαν στην Λεωφόρο Αθηνών (στον ΟΤΕ), κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή η θέση τους κρίθηκε ακατάλληλη δεδομένου ότι κατέστρεφαν το πεζοδρόμιο αλλά και όλες τις υποδομές (δίκτυα, αγωγούς κτλ) και δημιουργούσαν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, δίνοντας εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής.
Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Λεωφόρου Αθηνών, όπου ακατάλληλα δέντρα (λόγω θέσης και μεγέθους), εκτός από τις υποδομές, έχουν προκαλέσει ζημίες και σε σπίτια. Οι υπηρεσίες του Δήμου ασχολούνται με το πρόβλημα και σύντομα θα δοθεί η λύση που αρμόζει σε κάθε περίπτωση.
Στα σημεία που γίνεται η κοπή των δέντρων , αμέσως ο Δήμος προβαίνει σε αποκατάσταση του πεζοδρομίου ώστε να δοθεί σε χρήση ο χώρος στους πεζούς.
Η εικόνα μιας σύγχρονης πόλης, αλλά και ο πήχης του πολιτισμού μας εξαρτάται από το πόσο η διοίκηση εξασφαλίζει την προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου σε όλους τους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Αλίαρτος έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να το πετύχει αυτό και η εντολή που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή αλλά και η πρόθεσή της είναι να μη σταματήσει. 

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: