Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η ώρα του απολογισμού για τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 31  Μάρτη 2015 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο απολογιστικό συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς. Στον διοικητικό απολογισμό της πλειοψηφίας δεν έγινε ούτε μία αναφορά για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα και έχει άμεσο αντίκτυπο στην εργατική τάξη της χώρας μας. Έγινε προσπάθεια με αντιμνημονιακές ρητορείες να φορτώσουν τα πάντα στις προηγούμενες κυβερνήσεις, βγάζοντας λάδι την Ε.Ε  και τις αντεργατικές πολιτικές που ακολουθούνται τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από την τωρινή, με την δέσμη νέων αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα.
Από την κατάσταση που επικρατούσε φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση της πλειοψηφούσας παράταξης, το συνέδριο να τελειώσει άρον άρον, χωρίς να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των συνέδρων, να μπει ουσιαστικό πρόγραμμα δράσης, να βαθύνει η κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής  μας, με αποκορύφωμα να μην γίνει ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, κλείσιμο της διαδικασίας.
Οι αντιπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, μέσα από τις στοχευμένες παρεμβάσεις τους, ανέδειξαν συνολικά τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, που αφορούν όχι μόνο το μεροκάματο αλλά και την υγεία, την μόρφωση και την παιδεία, τις λαϊκές ανάγκες γενικότερα.
Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, να μην τρέφουν αυταπάτες, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να μην δείξουν καμία ανοχή στην κοινωνική συναίνεση που ζητά η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός νέος και παλιός,  να παλέψουν με το διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. για την κάλυψη των σύγχρονων  διευρυμένων αναγκών μας.
Επίσης κατατέθηκε ψήφισμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στην Γενική Συνέλευση του συνεδρίου για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 5 του Απρίλη, στον πεζόδρομο της Λιβαδειάς στις 11 το πρωί  και άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας , όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Οι Αντιπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου    


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς καταδικάζει την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου  και στηρίζει με την συμμετοχή της την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, την Κυριακή 5 Απρίλη, στον πεζόδρομο , στις 11 το πρωί.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δημιουργία τεράστιων εμπορικών καταστημάτων και ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων, τον πλήρη αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών καταστημάτων, την περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας, θα οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. 

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων ούτε των αυτοαπασχολούμενων, δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, (πείρα υπάρχει από τους χιλιάδες άνεργους στον κλάδο του εμπορίου, των χιλιάδων εργαζόμενων με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιους).

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα τονώσει την «αγοραστική κίνηση» και δεν θα εξυπηρετήσει τους «καταναλωτές» που είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, που μας τσακίζουν με τη μείωση των μισθών, την φοροληστεία και τα χαράτσια.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει συντριπτικό χτύπημα για τις γυναίκες που αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα. Οι καπιταλιστές στην επιδίωξή τους για αύξηση των κερδών τους, ορθώνουν ένα ακόμα εμπόδιο στη γυναικεία χειραφέτηση, στο ιερό δικαίωμα της μητρότητας και στο θεσμό της οικογένειας, αποδεικνύοντας τον απάνθρωπο χαρακτήρα του συστήματός τους.

Οι μόνοι που πάντα βγαίνουν κερδισμένοι από τέτοιου είδους ρυθμίσεις είναι τα μονοπώλια, τα πολυκαταστήματα κι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η πάλη μας ενάντια  στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ακόμα μια βάση για κοινή δράση του λαού ενάντια στα μονοπώλια.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·        ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
·        ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


ΛΙΒΑΔΕΙΑ 31/03/2015
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: