Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κάλεσμα σε Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι στα μετωπικά διόδια της Μαυρομαντήλας Λαμίας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη



Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου τη λειτουργία τους τρεις νέοι σταθμοί διοδίων στη Φθιώτιδα, μετωπικά στη Μαυρομαντήλα, πλευρικά στην Αγία Μαρίνα και πλευρικά στον Καραβόμυλο.

Οι τρεις αυτοί σταθμοί έρχονται να προστεθούν στους ήδη έξι (6) σταθμούς διοδίων που λειτουργούν στο Νομό Φθιώτιδας, στην Τραγάνα, στο Μώλο, στην Αγία Τριάδα, στις Θερμοπύλες, στην Πελασγία και στην έξοδο προς Βαθύκοιλο-Γλύφα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή λειτουργούν συνολικά εννέα σταθμοί διοδίων μόνο στη Φθιώτιδα, σε μια απόσταση 120 χιλιομέτρων.

Πάγια θέση της περιφερειακής μας παράταξης είναι πως οι κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες κατασκευάζονται αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι, είναι μια ακόμη σελίδα στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον ελληνικό λαό, είναι μια ακόμα σελίδα του καπιταλιστικού μνημονίου που εφάρμοζαν μέχρι τώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε στενή συνεργασία με τους επικυριάρχους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., και φαίνεται πως είναι πρόθυμη να συνεχίζει να εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση.

Πάγια θέση μας είναι η πλήρης ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και αναθεώρησαν προς το χειρότερο το 2013 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση όλων των διοδίων και η απόδοση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων στο λαό. Διότι τους  αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχει πληρώσει ο λαός με το υστέρημά του εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μέσω των τελών κυκλοφορίας και του δυσβάσταχτου φόρου στο πετρέλαιο.

Μόνο οι λαϊκές κινητοποιήσεις, μόνο η σταθερή και συνειδητή μαζική παρουσία του λαού στους δρόμους είναι ικανή να πετύχει αυτό τον στόχο. Γι’ αυτό η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου, και καλεί όλους τους συμπολίτες μας από τη Φθιώτιδα να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή. Στη Λαμία, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στα νέα μετωπικά διόδια της Μαυρομαντήλας, με προσυγκέντρωση στην Έκθεση Λαμίας στις 11:30π.μ.

Καλούμε επίσης όλους τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς Α’ και Β’ βαθμού της Φθιώτιδας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμετέχουν και αυτοί στην κινητοποίηση με όλες τους τις δυνάμεις.

Εκτός από την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης και την κατάργηση όλων των διοδίων, το πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια ζητά από τη νέα κυβέρνηση:
- Την απόσυρση της αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων.
- Την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη με τις οποίες το σήκωμα της μπάρας είναι παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Την κατάργηση του εικοσαπλάσιου προστίμου.
- Την αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και των αστικών υποχρεώσεων για τους αγώνες ενάντια στα διόδια.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: