Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"...στην Νέα Δημοκρατία μερικοί βάφτισαν το ψάρι κρέας"

Του Γιάννη Καράμπελα

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τη Ελλάδα έχουμε την ατυχία να έχουμε την πλέον ακατάλληλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που για να καλύψει την έλλειψη ικανοτήτων των στελεχών της ανακαλύπτει και κατασκευάζει εφιάλτες, εχθρούς και σενάρια αποσταθεροποίησής της. Τα αποτελέσματα όμως αυτή της πολιτικής θα την πληρώσουν πολύ ακριβά η γενιά μας αλλά και οι επόμενες. Τα μπρος πίσω της κυβέρνησης πολλά επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτον τον Γλέζο, τα παρομοιάζουν με τις ενέργειες των ρωμαιοκαθολικών μοναχών που βάφτιζαν το κρέας ψάρι. 
Στην Νέα Δημοκρατία από την άλλη ένα σχετικά καλό, για τις συγκυρίες, αποτέλεσμα μερικοί ευνοημένοι προσπαθούν να το αναγάγουν στην μεγαλύτερη ήττα που γνώρισε η παράταξη. Προφανώς πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη και προσπαθούν, αντίστροφα, να βαφτίσουν το ψάρι κρέας. Συγκρίνουν δηλαδή ανόμοια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις τα αποτελέσματα διαφορετικών εποχών ιδιαίτερα όταν επικρατούν τόσο διαφορετικές συνθήκες, προ και μετά μνημονίων. Κατ΄επέκταση εποχής ολυμπιακών αγώνων, διπλασιασμού των συντάξεων ΟΓΑ, επίδομα θέρμανσης χωρίς κριτήρια πακέτα Χατζηγάκη κ.α. με την εποχή των άδικων περικοπών των οριζόντιων μέτρων, την ψήφιση και εφαρμογή μη δημοφιλών νομοθετημάτων και συρρίκνωση σπαταλών του δημοσίου για να μην αναφέρω και την επιμονή Σαμαρά σε ορισμένους, όχι και τόσο ικανούς, υπουργούς να τους διατηρεί στην επικαιρότητα αλλάζοντάς τους συνεχώς υπουργεία.
Δεν θυμάμαι κανέναν από αυτούς που κρίνουν τόσο αρνητικά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου να στηρίζουν τον Αλογοσκούφη στο ζήτημα της απογραφής  αλλά ούτε όταν το 2007 πρότεινε κάτι ¨παυσίπονα¨ για την ελληνική οικονομία…
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα σήμερα, ιδιαίτερα όταν κυβέρνηση είναι απρόβλεπτοι πολιτικοί αλλά ικανότατοι λαϊκιστές.
Όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ας επικεντρωθούμε στην αντιπολίτευση*, που ο Ελληνικός Λαός επέλεξε να είμαστε, και ας αφήσουμε στην άκρη την εσωστρέφεια. Η κατάληξη αυτών που καλλιεργούν την εσωστρέφεια είναι το ΄ πολιτικό περιθώριο ΄
 *πολύ σύντομα θα ήθελα να θυμίσω ότι ο Παπανδρέου από 45% πήρε 12%.
Επίσης στις διπλές εκλογές του 12  όσο και του 14 υπήρχαν κόμματα που <έκλεψαν> δυνητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

*ο Γιάννης Καράμπελας είναι  τ. βουλευτής Βοιωτίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: