Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πριν, τώρα & πάντα...: Ένα σπάνιο αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από τον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» πραγματοποίησε μια βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια του πολύ σημαντικού δημιουργού Άκη Πάνου στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού.  Ο σχεδιασμός και τα κείμενα της εκδήλωσης ήταν του Κώστα Πατσαλή. Τα κείμενα διάβασαν η Εριφύλη Παπαγεωργίου κι ο Κώστας Πατσαλής. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η χορωδία του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού» και η Χορωδία του Αγ. Γεωργίου υπό τη διεύθυνση του Παρασκευά Σανιδά. Η βραδιά αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν τα βασικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος ΣΟΥΣΟΥΡΟ ,που έγραψε τη δική του σημαντική ιστορία στην ευρύτερη περιοχή μας , δεν ενώνονταν  ειδικά γι αυτή τη βραδιά  μετά από πολλά-πολλά χρόνια με πολύ κέφι και ζήλο. 






Η ορχήστρα αποτελούνταν από τους : Χρήστο Ζωγράφο μπουζούκι-τραγούδι , Μπάμπη Μάνεση κιθάρα-τραγούδι, Αργύρη Καρβούνη ακορντεόν- τραγούδι , Βαγγελιώ Μάνεση  τραγούδι , Χρήστο Παπά κιθάρα-τραγούδι , Ζωγράφο Κώστα μπουζούκι , Ζωγράφο Δημήτρη πλήκτρα. Μαζί τους τραγούδησαν  η Γεωργία Καρβούνη και ο Μάκης Ζωγράφος. Χόρεψαν μέλη του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» σε διδασκαλία του Κώστα Πατσαλή.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ορχομενού κος Λ.Υπερήφανος , η αντιδήμαρχος κα Β.Σκαγιάκου , η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη σε θέματα πολιτισμού του Δήμου κα Κ.Καραβαγγέλη , ο επικεφαλής της μειοψηφίας δημοτικός σύμβουλος κος Κ.Ξηρογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Στεφανίδης , ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού πατέρας Μιχαήλ , εκπρόσωποι συλλόγων κά











   "Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους που αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ακόμα, ευχαριστεί τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση της αίθουσας.  Επίσης, ο Όμιλός μας χρωστάει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλον αυτό τον κόσμο που πλημμύρισε την αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού και ζητά συγνώμη από τον κόσμο που δεν μπόρεσε να βρει χώρο ή κάθισμα  για να παρακολουθήσει την εκδήλωση κι «αναγκάστηκε» να αποχωρήσει…  Αυτή η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου  στις προσπάθειές μας , μάς  δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι!" σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Πατσαλής. 

ΥΓ. Ευχαριστούμε το Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού για την παραχώρηση του υλικού. Πηγή http://laogr.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: