Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέα δημοσκόπηση: Να επανιδρυθεί η Τοπική Εφορία Προσκόπων Ορχομενού ;

Σε μια εποχή που η «κοινωνική υπευθυνότητα» και οι αρχές της αλληλεγγύης γίνονται ολοένα και πιο παρούσες στη ζωή μας εξ` αιτίας των συσσωρευμένων πλέον κοινωνικών αναγκών με τις δυσκολίες που φέρνει μαζί της η ανεργία και η οικονομική ύφεση, μέλη της τοπικής μας κοινωνίας φαίνεται πως σκέπτονται να επανιδρύσουν την Τοπική Εφορία Προσκόπων.
Μια παράδοση που αιφνιδίως έπαψε να υπάρχει στον τόπο μας, ύστερα από μια μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, εξ` αιτίας των ανθρώπων που υπηρέτησαν με πάθος την προσκοπική ιδέα και τις πανανθρώπινες αρχές της.
Για το λόγο αυτό και παράλληλα με τις κινήσεις που γίνονται με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και παλιούς προσκόπους, το ORCHOMENOS PRESS ζητά και την δική σας γνώμη, μέσω της νέας μας δημοσκόπησης.

Τι λέτε: Να επανιδρυθεί η Τοπική Εφορία Προσκόπων Ορχομενού ;
  • ΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
  • ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ
  • ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΑΦΟΡΟ 

1 σχόλιο:

Workingmom είπε...

Για να ιδρυθει μία Τοπική εφορεία πρέπει να έχει δυναμη ικανή να στηρίξει 3 συστηματα, δηλαδη μία δύναμη περίπου 100 παιδιών, ίσως και περισσότερο και τους αντίστοιχους βαθμοφόρους, οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από εκπαιδευση (τουλαχιστον 3 αρχηγοι συστήματων, και έξι αρχηγοί τμηματων με τους αντίστοιχους υπαρχηγούς καθως και ένας αρχηγός κοινοτητας για να λειτουργει η κοινότητα αρχικα σε πλαίσια τοπικής). Ταυτόχρονα θα χρειαστείτε υποστήριξη από τα ενήλικα μελη (γονεις και παλαιοί πρόσκοποι) μέ την δημιουργία επιτροπών κοινωνικής συμπαράστασης για κάθε σύστημα. Πρέπει να εξασφαλίσετε χώρους στέγασης για τα τρία συστήματα με τις ανάλογες υποδομές και να γίνει άνοιγμα σε σχολεία και γυμνάσια για να βρεθούν παιδια που θα εγγραφουν στα συστήματα ως μέλη. Όταν κάναμε κάτι αντίστοιχο στην Ασπροβάλτα ξεκίνησαν με ένα συστημα το οποίο εντάχθηκε σε άλλη Τοπική Εφορεία και μέσω δρασεων για τον προσκοπισμό σε όμορα χωρια έφτιαξαν σιγα σιγα την Τοπική τους (δεν γνωρίζω αν υφισταται ακόμα). Δεν είναι ακατόρθωτο (το έχω δει να γίνεται και συμμετειχα κιόλας) αλλα είναι δύσκολο. Αν πάλι θέλετε να έχετε ενεργό προσκοπισμό (Δεν ξερω αν έχει προσκοπισμό ο Ορχομενός σημερα) Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα σύστημα που θα ενταχθει σε άλλη τοπική και να δημιουργήσετε μία "δεξαμενη" στελεχών και μελών η οποία όσο θα μεγαλώνει θα μπορεί να δημιουργεί νέα συστήματα. Θέλει αρκετή δουλειά και υποστηριξη από κοινωνία, φορείς και κυρίως από γονείς και παιδιά. Επίσης χρειάζεται λίγο "μερακλήδες" βαθμοφόρους που θα αφιερώσουν χρόνο τα πρωτα 2-3 χρόνια μέχρι να μπουν γερές βάσεις στο σύστημα.