Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Ανθοχώρι

kots1Κλιμάκιο του  ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Κοτρόγιαννο  γραμματέα της Κ.Ο Λιβαδειάς  και οι δημοτικοί σύμβουλοι  της Λαϊκής  Συσπείρωσης Νώντας  Κοτσικώνας και Νίκος Μπράλιος,   περιόδευσαν   στην περιοχή του Ανθοχωρίου,  όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε περίπου 2000 στρ. από την βροχόπτωση της Παρασκευής,  στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής. 
Από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν, με αγρότες που πλήγηκαν οι καλλιέργειες τους  από τα καιρικά φαινόμενα, αναδείχτηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι αγρότες  της περιοχής.
Ζητάμε άμεσα την λεπτομερή καταγραφή των ζημιών , την αναπλήρωση του  χαμένου εισοδήματος των αγροτών και την αποζημίωση των  εφοδίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια.  Οι καταστροφές αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανάγκη  να μπει σήμερα σε άμεση  εφαρμογή η  μελέτη για τον αναδασμό και  ιδιαίτερα τα μέτρα για το  αποστραγγιστικό έργο στον κάμπο με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η Δημοτική αρχή της Λειβαδιάς να μεριμνήσει για άμεσα μέτρα του αγροτικού δικτύου και των αρδευτικών καναλιών.
Παράλληλα οι καταστροφές αυτές αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά τις τεράστιες  ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει το δρόμο της αντιαγροτικής πολιτικής,  που υλοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όντας πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ και την ΚΑΠ.  Οι  αγρότες και συνολικά ο λαός δεν έχουν να περιμένουν  τίποτα  από την κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ. Στόχος τους είναι να μην μείνει κανένας μικρός αγρότης στο χωράφι του. Τώρα πρέπει οι αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με την οργάνωση και τη  δημιουργία αγροτικών συλλόγων με πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που να καλύπτει της διευρυμένες ανάγκες τους .
Τ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του Κ.Κ.Ε.
10 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: