Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κκ. Γεώργιος τίμησε διπλά την πόλη μας - Πρώτη φορά Δεσπότης συμπροσεύχεται στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Ορχομενού



Μερικές στιγμές – όσοι κι` αν πολλά έχουν αλλάξει- δεν θα πάψουν ποτέ να έχουν την ξεχωριστή τους σημασία! Μια τέτοια μοναδική στιγμή ζήσαμε στην πόλη μας την περασμένη Παρασκευή, παραμονή των Αγίων Θεοδώρων και ανήμερα των Α` Χαιρετισμών.
 Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κκ. Γεώργιος τίμησε διπλά την πόλη μας καθώς συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ναό των Αγίων Θεοδώρων στον συνοικισμό του Ορχομενού και στην συνέχεια συμπροσευχήθηκε στον ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Σκριπούς, όπου τελέστηκαν οι Α` Χαιρετισμοί.
Η κατανυκτική ατμόσφαιρα και η ζεστασιά που αποπνέει για τον κάθε χριστιανό ο υποδειγματικά αναστηλωμένος ναός του 16ου αιώνα, συνεπήρε τον κκ. Γεώργιο, κάτι που ανέφερε και στο κήρυγμα του,  ζητώντας μάλιστα απ` όλους να συμβάλλουμε στην περαιτέρω  ανάδειξή του, με την βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή και τον ευπρεπισμό της. 
Εμφανώς χαρούμενος που βρήκε τον χρόνο να επισκεφθεί κι` αυτό τον ιστορικό χώρο της ενορίας μας, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, χωρίς να υπερβάλουμε, έγραψε την δική του "ιστορία" σ` ένα ναό του χτίστηκε την περίοδο της Τουρκοκρατίας και διατηρείτε εξαιρετικά συντηρημένος έως σήμερα. 


«Είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε ότι σ` αυτό το Ναό λειτούργησε Δεσπτότης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εφημέριος π. Χαράλαμπος, «κάτι που για εμάς έχει ξεχωριστή σημασία. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο για το χρόνο που διαθέτει στην πόλη μας» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.





Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: