Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση απο το ΠΑΜΕ

Την ώρα που εκατοντάδες, χιλιάδες άνεργοι δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, και πολλές παροχές έχουν συρρικνωθεί ή καταργηθεί (οικογενειακά επιδόματα κλπ), η πλειοψηφία του ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε να δώσει στην κυβέρνηση 120εκατομμύρια ευρώ με την μετατροπή των ταμειακών διαθέσιμων σε κρατικά “ΡΕΠΟΣ”.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με κυβερνητική εντολή, όπως και σ’ άλλους οργανισμούς, και ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ. Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ ψήφισαν “παρών” βάζοντας και την δική τους πλάτη στην απόφαση αυτή, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ψήφισε “κατά”, εκφράζοντας τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή που εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που αυξάνει την φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζόμενων και όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
·         Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμεσε τέτοιες αντεργατικές αποφάσεις και συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας την κάλυψη των απωλειών που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές της Ε.Ε., των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους.
·         Να παλέψουμε για νέες διεκδικήσειςστη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.
·         Να διεκδικήσουμε:
-      Έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους για το Πάσχα.
-      Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας.
-      Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις.
-      Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, για τους άνεργους και σε όσους δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα με ταυτόχρονη απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης. Πάγωμα πληρωμής για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
-      Άμεσα μαζικές προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους εργασίας.

-      Να επιστραφούν τα κλεμμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: