Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τον Ορχομενό επέλεξε η 29η Περιφέρεια Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής για την υλοποίηση της επιμορφωτικής ημερίδας για τις « Φυσικές Επιστήμες Στο Νηπιαγωγείο»

Η κα Ελευθερία Μπασαγιάννη, Σχολική Σύμβουλος 29ης Π.Π.Α και η κα Κατερίνα Πλακίτση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών Π.Τ.Ν. Παν. Ιωαννίνων άνοιξαν - ως εισηγήτριες - το πρόγραμμα της ημερίδας «Οι Φυσικές Επιστήμες Στο Νηπιαγωγείο» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα αφορμή για να ανοίξει τις πύλες του το εντυπωσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού (Πέτρινα) είχαμε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, αφού η Δνση Π.Ε. και Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας και η 29η Περιφέρεια Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής με επικεφαλής την κα Μπασαγιάννη επέλεξε τον Ορχομενό για να υλοποιήσει την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:  «Οι Φυσικές Επιστήμες Στο Νηπιαγωγείο» .



Ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
κ. Λουκάς Υπερήφανος απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα

Η ημερίδα οργανώθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Λιβαδειάς και το Δήμο Ορχομενού. Χαιρετισμό στην ημερίδα τους απεύθυνε ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερίδα είχε εξαιρετικά εντυπωσιακή προσέλευση Νηπιαγωγών απ        ` όλη τη Βοιωτία, δεδομένης της σημερινής κακοκαιρίας.
Στην ημερίδα, έγιναν οι εισηγήσεις με θέμα «Η εστιασμένη στις φυσικές επιστήμες  δικτύωση νηπιαγωγών και νηπιαγωγείων, ως μία πρακτική για την ενθάρρυνση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης, νηπιαγωγών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων, σε θέματα φυσικών επιστημών»  από την κα Ελευθερία Μπασαγιάννη, Σχολική Σύμβουλος 29ης Π.Π.Α  και  «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Φυσικές Επιστήμες: Διαλεκτική αλληλεπίδραση με τα ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ στο νηπιαγωγείο»  από την κα Κατερίνα Πλακίτση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών Π.Τ.Ν. Παν. Ιωαννίνων , ενώ μετά το διάλειμμα, πραγματοποιήθηκαν τα 3 εργαστήρια  Διδακτικής Φυσικών Επιστημών με οργάνωση και σχεδιασμό δραστηριοτήτων: «Φως- Σκιές- Χρώματα. Διαμόρφωση κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας» με εισηγήτρια την κα Χαρίκλεια Θεοδωράκη, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,  Διδακτικής Φυσικών Επιστημών με cartoon animation: «Χρώματα από το παρελθόν» με εισηγήτρια την κα Ελένη Κολοκούρη, υποψ. Διδάκτορας Π.Τ.Ν. Ιωαννίνων και Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Μουσειακής Εκπαίδευσης: «Από τους Αρχαίους Έλληνες και τη Σελήνη στις  εικονικές περιηγήσεις με θέμα το διάστημα» με εισηγητές την κα Αθηνά Κορνελάκη, υποψ. Διδάκτορας Π.Τ.Ν. Ιωαννίνων  και τον κ. Βασίλης Γούσιας, υποψ. Διδάκτορας ΠΤΝ Ιωαννίνων .

Κατά γενική ομολογία, οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι  από τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις του Δήμου μας, ενώ ευχαριστίες απέστειλαν προς τον Δήμαρχο Ορχομενού και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νταβαλούμη, τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη, την κα Σπυριδούλα Μοιρογιάννη, υπεύθυνη προγραμμάτων στη Δομή Δια Βίου Μάθησης και τον Δντη του ΣΔΕ Ορχομενού κ. Κώστα Σταρά για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση της ημερίδας καθώς και προς την Δντρια του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ορχομενού κα Φρόσω Σπυροπούλου για την διαμόρφωση της φιλοξενίας τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: