Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ, μπορεί να πάει καλύτερα στις εκλογές της 25 του Γενάρη

Γράφει ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, 
πρώην βουλευτής Βοιωτίας, υφυπουργός Εσωτερικών και μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι προσπαθούν να κρίνουν τα κόμματα, που μετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, με βάση τις τωρινές δηλώσεις, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις τους, για το τι θα κάνουν μετά από αυτές, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. (Και) όμως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να κρίνουν τα κόμματα διαφορετικά, δηλαδή με βάση και τις μέχρι τώρα ¨συμπεριφορές¨ τους στη Βουλή και στην κοινωνία και να γνωρίζουν σε πιο βαθμό έχουν συντελέσει ώστε να σωθεί η Ελλάδα από την πτώχευση, και ποιές φιλολαϊκές αποφάσεις έχουν πάρει.
Τα υπογραμμίζω όλα αυτάδιότι, αν προς τα εκεί στρέψουν τα βλέμματά τους οι πολίτες θα δουν ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων δύο κυρίως χρόνων – χωρίς να έχει κάνει ¨εκπτώσεις¨ στα θέματα της ιδεολογίας του – υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σωθεί η χώρα.
Αν προς τα εκεί στρέψουν τα βλέμματά τους οι ψηφοφόροι θα ¨δουν¨ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι πουπρότειναν και πάλεψαν ώστενα ψηφιστείο νόμος για τις 100 δόσεις προς τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ ∙ νόμοςτον οποίο έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά η ΝΔ, ισχυριζόμενη ότι είναι μόνο δικό της δημιούργημα.
Παράλληλα θα δει ο πολίτηςτην ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά – που συνεχώς ζητούσε να έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ – να αρνείται τηντήρηση της μεταξύ τους συμφωνίας που απέβλεπε στην καθιέρωση της Απλής Αναλογικής και, πρωτίστως, στην κατάργηση της αντιδημοκρατικής διάταξης η οποία παρέχει, ως ¨πολιτικό δώρο¨, στο πρώτο κόμμα το λεγόμενο ¨μπόνους¨ των 50 βουλευτών, με το οποίοαποψιλώνονται τα λεγόμενα μικρά κόμματα. (Η τελευταία αυτή διάταξη δεν χρειαζόταν τροποποίηση του Συντάγματος για να καταργηθεί. Αρκούσε η ψήφος 200ων βουλευτών, πουθα προέρχονταν οπωσδήποτε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ).
Αν τις παραπάνω ¨αντισυμβατικές συμπεριφορές¨ της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ αξιολογήσει ο ψηφοφόρος της 25/1/2015, θα μπορεί να εξηγήσει γιατί ο κ. Σαμαράς δε δίστασε να υφαρπάσει στελέχη από τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ και να τα τοποθετήσει στα ψηφοδέλτιά του.

Εφόσον ισχύει – και ασφαλώς ισχύει – το αξίωμα ότι, όταν ένας πολίτης ή ένας πολιτικός φορέας ¨χτυπιέται¨ άδικα, τόσο από τους αντιπάλους του όσο και από τους ¨συμμάχους¨ του, αυτό τον κάνει πιο αγαπητό στο λαό. Είναι και τούτος ο λόγος που μας ¨υπαγορεύει¨  να αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα βάλλεται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, και να πιστεύουμε ότι θα ανέβει σε υψηλότερη θέση από εκείνη που ορισμένοι το τοποθετούν.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: