Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ζανιάς: Δεν πρέπει να επανακάμψουν οι συνθήκες αβεβαιότητας

«Η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται αλλά περνάει και σε αναπτυξιακή τροχιά» τόνισε ο
πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ Γιώργος Ζανιάς και υπογράμμισε την ανάγκη να μην επανακάμψουν οι συνθήκες αβεβαιότητας που «κατασπάραξαν» την οικονομία τα τελευταία χρόνια.
Ο κ.Ζανιάς μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης για τους πελάτες της τράπεζας στην Καλαμάτα,  αναφέρθηκε στις χώρες εκείνες της Ευρωζώνης που ήταν σε οικονομικά προγράμματα και οι οποίες έχουν βγει και έχουν αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό, και εντός των πλαισίων που επιτρέπει η θέση τους σε μια νομισματική ένωση, όπως η Ευρωζώνη, την εθνική οικονομική τους ανεξαρτησία.
«Εθνική οικονομική ανεξαρτησία όμως σημαίνει και αυξημένη υπευθυνότητα και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει επιστροφή στις ρίζες του κακού, στις πολιτικές δηλαδή που μας οδήγησαν σε αυτό το τέλμα» τόνισε ο ίδιος. 
Ο κ. Ζανιάς έκανε λόγο και για μια παράδοξη εικόνα, από τη μια πλευρά, όπως είπε, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως βγαίνουμε από την κρίση, και από την άλλη, αυτό που βγαίνει προς τα έξω να είναι, για άλλη μια φορά, μια εικόνα κρίσης, μιζέριας και έντασης που θολώνει την πραγματική οικονομική εικόνα της χώρας.
«Αυτό εάν αν συνεχιστεί κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πραγματικότητα και να μας ρίξει πίσω, ακριβώς την ώρα που και οι στρεβλώσεις της οικονομίας έχουν σε μεγάλο βαθμό διορθωθεί και η χώρα έχει ήδη μπει, μετά από αρκετά χρόνια, σε μια τροχιά νέας ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Ζανιάς.
Πηγή: ΑΜΠΕ - www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: