Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νέα συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με Δημάρχους για το ζήτημα της Κωπαΐδας

Με τους Δημάρχους Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο, και τους Αντιδημάρχους Λειβαδιάς, Γιάννη Δημητρόπουλο, Λοκρών, Γιάννη Κούρο, Ορχομενού Άγγελου Μαράντου, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν απο κοινού τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα αναγκαία τεχνικά έργα του καταργηθέντα Οργανισμού Κωπαΐδας, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.


Οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των Δήμων, στα γεωγραφικά όρια των οποίων ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας, κλήθηκαν για άλλη μια φορά από τον Περιφερειάρχη ώστε να συζητήσουν διεξοδικά και ουσιαστικά. Κύριο θέμα αποτέλεσε η καταγραφή και ο επιμερισμός των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να να αναλάβει και να διεκπεραιώσει ο κάθε Δήμος. Τη συζήτηση βοήθησαν σημαντικά με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερείαρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφέρειας, Γιώργος Ανδρέου και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Βοιωτίας, Θανάσης Μαριγούδης.
Ο Περιφερειάρχης και οι επικεφαλής των Δήμων, μετά την κοινή εισήγηση που έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβουλίου και η οποία υπερψηφίστηκε, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο τον προγραμματισμό των εργασιών για την οριστική επίλυση του προβλήματος της άρδευσης και της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής επ’ ωφελεία των αγροτών και του εισοδήματός τους. 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Όπως ξέρετε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε η εισήγηση που καταθέσαμε μαζι με τους Δημάρχους Αλιάρτου, Θήβας, Λοκρών, Λιβαδειάς και Ορχομενού για το μείζον ζήτημα του Οργανισμού της Κωπαΐδας. Σήμερα, συναντηθήκαμε και πάλι εδω, στη Λιβαδειά, προκειμένου να αποφασίσουμε όλοι μαζι για τις αναγκαίες εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν εντος του Κωπαϊδικού πεδίου. Συζητήσαμε με τους δημάρχους, σε μία ουσιαστική, παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση, ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές μας και τι θα πρέπει να αναλάβει καθένας απο εμας. Προφανώς θα συναντηθούμε ξανα με τους δημάρχους. Προφανώς έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι η ενότητα, η συνεργασία και η αδιαμφισβήτη διάθεση για συνεννόηση που επιδεικνύει η αυτοδιοίκηση για το ζήτημα της Κωπαΐδος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: