Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση κ. Γιάννη Καράμπελα με τον δήμαρχο Δ.Α.Α. , κ. Γιάννη Γεωργακό

Συνεχίζει τις επαφές του με αιρετούς της περιοχής, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας. Μετά τη δήμαρχο Λεβαδέων επισκέφθηκε το δήμαρχο  Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Γιάννη Γεωργακό.
Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα προβλήματα, αλλά και τις προκλήσεις και προοπτικές του διευρυμένου δήμου Δ.Α.Α. , καθώς με κορωνίδα την Αράχωβα που αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτύξει τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες, 12 μήνες το χρόνο.
Συμφώνησαν ότι ο δήμος Δ.Α.Α. αποτελεί μια ιδιαίτερα ευνοημένη περιοχή λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε μια δεξαμενή 5,5 εκατομμυρίων δυνητικών επισκεπτών, συνδυάζοντας το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και εσχάτως από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, με το πολύ γραφικό παραλιακό μέτωπο της Αντίκυρας και το αριστουργηματικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά που μετράει 1200 χρόνια ιστορίας.
Αναφορικά με το αίτημα του δημάρχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Καράμπελας στάθηκε στη συμβολή της παρούσας κυβέρνησης με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει να προσδιορίσει το ύψος των χρημάτων που μπορεί ν’ αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση.
Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον κ. Καράμπελα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του δήμου, για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής υπόγειας σήραγγας που θα λύσει το μεγάλο και χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα, στο παραδοσιακό κέντρο της Αράχωβας.
Επιπλέον ο βουλευτής ενημέρωσε το δήμαρχο για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό του όρους Παρνασσού ως εθνικού πάρκου και τον καθορισμό ζωνών προστασίας αυτού, ενώ συμπλήρωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα καθώς υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου, να συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές πριν την οριστική υποβολή του διατάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: