Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Βοιωτία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΔΕ και την προεκλογική λάσπη των γιαλαντζί «αριστερών»
Στον απόηχο των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και μετά από μια άριστη οργανωτικά διαδικασία της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας και με δύο εφορευτικές επιτροπές αποτελεσματικές και άξιες για το ρόλο που τους είχε ανατεθεί, εκλέχθηκαν με δημοκρατικό τρόπο οι αιρετοί μας εκπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια για τα έτη 2015-2016:  
Κατά την  προεκλογική περίοδο, κάποιοι θεώρησαν δόκιμο στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εκλογική μάχη, να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της μαύρης προπαγάνδας, να λασπογραφούν με αθλιότητα, χαρακτηρίζοντας με απρέπεια συναδέλφους με δανεικά και παραποιημένα κείμενα και καλά αντισυστημικών δημοσιογράφων.
Γιαλαντζί αριστεροί που έχουν κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους σε πράσινους και γαλάζιους, κόκκινους, κίτρινους και μαύρους απαιτώντας μετεμφυλιακές δηλώσεις μετάνοιας. Γιαλαντζί αριστεροί που έχουν επιδοθεί στο “φακέλωμα” συναδέλφων κάνοντας προπαγάνδα από τα διευθυντικά και υπηρεσιακά τους γραφεία, από Συμβουλευτικούς Σταθμούς και σχολεία, χρησιμοποιώντας κατά λάθος – εξ επίτηδες την ηλεκτρονική αλληλογραφία της ίδιας της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας για να διαφημίσουν το προεκλογικό υλικό της παράταξής τους. Γιαλαντζί αριστεροί, καπάτσοι και διαπλεκόμενοι, ενσωματωμένοι μέχρι το μεδούλι, δήθεν αντισυστημικοί που αξιοποιούν για λογαριασμό τους τις δυνατότητες που προσφέρει «το σύστημα», συμμετέχοντας διαχρονικά στην παθογενή λειτουργία του.
Εμείς, αγαπητοί «αντισυστημικοί σταυροφόροι» δεν κρίνουμε τους συναδέλφους από το τι ψηφίζουν και αν είναι ενταγμένοι δεξιά ή αριστερά, γιατί τα προβλήματα της Παιδείας είναι κοινά.
Δεν είμαστε και ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε η επαναστατική ελίτ του κλάδου. Δεν είμαστε και ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε η άρεια εκπαιδευτική φυλή της δήθεν «πρωτοπορίας» και της δήθεν «ανατροπής».
Παλεύουμε και προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τον κάθε συνάδελφο ανεξάρτητα από τις πολιτικές του προτιμήσεις. Γιατί δεν έχουμε καμιά κομματική καθοδήγηση, καμιά κομματική ιδεοληψία και καμιά κομματική διατεταγμένη υπηρεσία να βγάλουμε σε πέρας.
Είμαστε ΕΔΩ και αγωνιζόμαστε ενάντια στον παρακμιακό συνδικαλισμό που προσπαθεί με νύχια και με δόντια, όπως και το ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα,  να κρατηθεί στην εξουσία με ιδιοτελείς επιδιώξεις και τυφλή κομματική καθοδήγηση.
Ενάντια στους επαγγελματίες συνδικαλιστές, στους κομματικούς εργολάβους, όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την αγωνία, την ελπίδα και τη δυναμική μας για τους δικούς τους ιδιοτελείς ή κομματικούς σκοπούς. Ενάντια σε όσους μας κατηγοριοποιούν σε πράσινους και βένετους απαιτώντας δηλώσεις κομματικής νομιμοφροσύνης.
Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο:
ü στη συλλογική και ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των υποψηφίων της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΔΕ για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο,
ü στους συνοδοιπόρους συναδέλφους  που μας στήριξαν, μα πάνω απ’ όλα που έκαναν την υπέρβαση σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν να μας ψηφίσουν, χωρίς κομματικές ιδεοληψίες και προσωπικές μικρότητες.
Αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για  ένα συνδικαλισμό ΑΥΤΟΝΟΜΟ. Μακριά από οποιαδήποτε  κομματική κηδεμονία! Με νέες ιδέες. Με σύγχρονες και αποτελεσματικές προτάσεις. Χωρίς ύβρεις, χωρίς αλαζονεία. Με ευπρέπεια, εντιμότητα και ήθος.

Ενώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την κοινή μας αγωνία για το Δημόσιο Σχολείο σε ένα κοινό αγώνα, σε μια αναγεννητική προσπάθεια, σε μια νέα συλλογικότητα, μια νέα αυτόνομη συνδικαλιστική έκφραση, την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Βοιωτία, στην Περιφέρεια Στερεάς, στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: