Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Μαγειρικές εντός….» από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

ketΤο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙκαι ο Ηλίας Μαμαλάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου«Μαγειρικές εντός….» που θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 26  Νοεμβρίου, στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Λιβαδειάς. 
Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές των μελών από όλες τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Κάθε συνταγή συνοδεύεται από μια προσωπική ιστορία του μέλους που την  προτείνει και έχει μαγειρευτεί στην Θεραπευτική Κοινότητα με τη βοήθεια και τις οδηγίες του Ηλία Μαμαλάκη. Μέσα από τις σελίδες αυτού του πρωτότυπου βιβλίου θα γνωρίσετε την άλλη όψη της γαστρονομίας. Την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης. 
Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν:
  • Εικαστική έκθεση «Κοινότητες στη φυλακή: Παράθυρο στην κοινωνία» με έργα των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικός Μανώλης Χάρος. Τα μέλη μετά την καταστροφή της κοινότητας μέσα στη φυλακή, αποφασίζουν να ζωγραφίσουν τους καμένους τοίχους.
  • Έκθεση φωτογραφίας από τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών.
  • Παρουσίαση όλων των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με προβολή video με τη συνεργασία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου από το Athens Video Art Festival.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.
Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: 210 3847700,
info@kethea-endrasi.gr

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ δημιουργήθηκε το 2000, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού χρηστών ουσιών που βρίσκονται στις φυλακές. Επιδιώξαμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε πράξη την πίστη μας πως, με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη, οι χρήστες μπορούν να οραματιστούν ένα νέο τρόπο ζωής και να αλλάξουν, ακόμα και μέσα από τη φυλακή.
Η Μονάδα Συμβουλευτικής και Έγκαιρης Παρέμβασης Λιβαδειάς λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2014 και έχει ήδη προωθήσει 6 άτομα από τη Λιβαδειά στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Κυψέλη. Όραμά μας να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην πόλη τους με αξιοπρέπεια και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.
Σας περιμένουμε όλους εκεί να ενώσουμε τις φωνές μας:
Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη ν’ αλλάζουν
σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: