Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

«Μπορούμε στο Χωράφι» : Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ παρουσιάζει το πρόγραμμα αξιοποίησης περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής προς όφελος κοινωφελών οργανώσεων

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, περίπου το 30% της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος. Η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλη αγροτική παραγωγή, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, με αποτέλεσμα τόνοι ποιοτικά εξαιρετικών προϊόντων να μένουν ανεκμετάλλευτοι κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που 30% των Ελλήνων ζουν κάτω ή στο όριο της φτώχειας και η διατροφική ανασφάλεια έχει αυξηθεί σημαντικά. Ήρθε η ώρα λοιπόν, η διεθνώς αυξανόμενη τάση αξιοποίησης της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής υπέρ κοινωφελών σκοπών με την ονομασία «gleaning» να ξεκινήσει συστηματικά και οργανωμένα και στην Ελλάδα!
 Βασικός στόχος του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο χωράφι» είναι η αξιοποίηση της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής υπέρ κοινωφελών φορέων της ίδιας γεωγραφικής περιοχής με τη συμβολή τοπικών εθελοντικών ομάδων, που βοηθούν στη συγκομιδή των προϊόντων. 
Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ συντονίζει την συλλογή και προσφορά προς τους κοινωφελείς φορείς διευκολύνοντας τον παραγωγό να προσφέρει αυτά που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί δυστυχώς να πουλήσει. Ήδη, πολλοί παραγωγοί έχουν γίνει αρωγοί σε αυτήν την νέα προσπάθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα, προσφέροντας με χαρά εκατοντάδες τόνους τροφίμων σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. 
Το νέο πρόγραμμα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο χωράφι» έχει ως σκοπό να γεφυρώσει την περισσευούμενη αγροτική παραγωγή με αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: www.boroume.gr/gleaning

Στόχος του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι η μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και η δημιουργία μιας καινούριας κοινωνικής κουλτούρας απέναντι στην προσφορά και την δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: