Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Νέα ερώτηση Σταθά - Κίνδυνος κλεισίματος της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κίνδυνος κλεισίματος της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, η οποία εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση περισσότερους από 50 νεφροπαθείς –χωρίς να συνυπολογιστούν τα έκτακτα περιστατικά-, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, ενώ ο Οργανισμός της Κλινικής προβλέπει τη στελέχωσή της με πέντε (5) ιατρούς, εντούτοις, αυτή τη στιγμή η Κλινική λειτουργεί με ένα μόνο ιατρό (Επιμελήτρια Α’), καθώς η θέση του Συντονιστή Διευθυντή και του Αναπληρωτή Διευθυντή είναι κενές, μία ιατρός λείπει με άδεια εγκυμοσύνης και η τέταρτη ιατρός υπηρετεί με απόσπαση στην Άμφισσα. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού στη Νεφρολογική Κλινική δεν είναι παρά οριακή.
Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλείσει η Νεφρολογική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 50 νεφροπαθείς.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί η Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: