Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜ.Τ.Ο.Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με απόφασή τηςη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,  στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αναδεικνύοντας  κατά αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. 
ΗΓραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ και η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας συνδιοργανώνουν σήμερα ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση ώρα 5.30 μμ στο Βιβλιοπωλείο «FreeThinkingZone» (Σκουφά 64 και Γριβαίων Αθήνα) με τίτλο «Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Κύριοι  ομιλητές θα είναι ο κος Γιώργος Κουμουτσάκος-Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ, η κα Φωτεινή Βρύνα-Αναπλ. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, η κα Μαρία Καζάλα-Κοινωνική Λειτουργός και ο κος Γιώργος Κώτσηρας- Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών.
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα παραμένει άλυτο όσο ο φόβος θα κυριαρχεί ενώ αριθμοί της ντροπής θα συνεχίσουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου ιδίως στο ποσοστό των γυναικών που δεν τόλμησαν να καταγγείλουν το πρόβλημα τους, απλά αποσιωπώντας το.
Σε περίπτωση κακοποίησηςεπιθυμώντας ν’ αλλάξουμε τα κοινωνικά πρότυπα καλούμε τις γυναίκες να επικοινωνήσουν με τους ακόλουθους φορείς:
-          Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τηλ.: 210-3315291-6.
-          Γραμμή SOS 15900

Και ειδικότερα εδώ στη Λιβαδειά:
-          Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας  του Δήμου Λεβαδέων τηλ:  2261350868
-          Ελληνική Αστυνομία, τηλ: 2261088888
-          Νομική Βοήθεια Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδέων


Γραφείο Τύπου - ΔΗΜ.Τ.Ο.Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: