Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (14/15-11-2014), από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας, των Α’, Β’ και Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, των Αστυνομικών Τμημάτων Χαλκίδας και Θηβών, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας, Λιβαδειάς και Άμφισσας, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

  • Έξι (6) άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί στη Λιβαδειά, ένας ημεδαπός στη Λαμία και ένας αλλοδαπός στη Δόμβραινα Βοιωτίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
  • Πέντε (5) αλλοδαποί (δύο στη Λιβαδειά, ένας στην Ασωπία Βοιωτίας, ένας στη Χαλκίδα και ένας στην Άμφισσα), οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον ένας εκ των ανωτέρω κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ημεδαπός στη Θήβα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
  • Ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.
  • Ημεδαπός στη Λαμία, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.


Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: