Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Έντονη κινητικότητα, αλλά και πολιτικές κόντρες εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα της Κωπαίδας

Το θέμα θα έχει συνέχεια στις 25 Νοεμβρίου
που θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με την ψήφιση της διάταξης του νόμου που τροποποίησε την προηγούμενη διάταξη με την που καταργούσε από 30 Σεπτεμβρίου τον  Οργανισμό Κωπαίδας και το αντικείμενό του πέρναγε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μαζί με τα χρέη του που έφταναν στα 12 εκ ευρώ, αλλά και τις απαιτήσεις από τους αγρότες που χρωστάνε σημαντικά ποσά στον Οργανισμό, άλλαξε σημαντικά το τοπίο.

Ο νέος Περιφερειάρχης έπεισε την Κυβέρνηση πως τα χρέη ήταν δυσβάστακτα για την Περιφέρεια και με διάταξη στο νόμο 4305/2014 που υπέγραψαν και εισηγήθηκαν οι τρεις βουλευτές Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας,  ο Οργανισμός μπαίνει από 1/12/2014 σε εκκαθάριση από εκκαθαριστή  που θα ορίσει ο υπουργός Οικονομικών.
Με τη ρύθμιση αυτή, που εγγράφεται ως μεγάλη επιτυχία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη,   η Περιφέρεια Στερεάς αναλαμβάνει το αντικείμενο καθαρό χωρίς υποχρεώσεις  και καλείται να  οργανώσει και να διαχειριστεί την άρδευση του Κωπαιδικού πεδίου από μηδενική βάση.
Η νέα ρύθμιση προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση  με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να επιτίθεται στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό  Συμβούλιο κ. Αποστόλου γιατί ψήφισε λευκό στη Βουλή, για να λάβει την απάντηση πως έπρεπε να ρυθμιστούν με τον ίδιο νόμο και οι παλαιές υποχρεώσεις των αγροτών.
O κ. Γιώργος Ανδρέου 
Την σκυτάλη πήρε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης που με εμφανίσεις  του στον τηλεοπτικό σταθμό  star της Λαμίας και σε ραδιόφωνα της Βοιωτίας,  κατηγόρησε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια για τον τρόπο ψήφισης και κάποια ασαφή σημεία της νέας διάταξης, χωρίς όμως να αμφισβητήσει το θετικό αποτέλεσμα που είχε για την Περιφέρεια Στερεάς η νέα ρύθμιση.
Παράλληλα η άμισθη γνωμοδοτική Επιτροπή που είχε συστήσει ο Περιφερειάρχης υπό την Προεδρία του νέου Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας κ. Γιώργου Ανδρέου, που συντονίζει από πλευράς Περιφέρειας το όλο θέμα,   με αλλεπάλληλες ανοικτές συσκέψεις της στις αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων Αλιάρτου και Ορχομενού, που με την συμμετοχή των Δημάρχων, αγροτών και φορέων των άμεσα ενδιαφερομένων για το θέμα αυτό πόλεων, πήραν το χαρακτήρας μικρών λαϊκών συνελεύσεων με ένταση και πολιτικές αντιπαραθέσεις , κατέληξε και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπέβαλε στον Περιφερειάρχη τις προτάσεις της για τον τρόπο οργάνωσης της άρδευσης, τις απαιτούμενες επεμβάσεις και έργα  στα πλαίσια της Περιφέρειας.
Το θέμα θα έχει συνέχεια, γιατί σύμφωνα με το νόμο μέχρι 25 Νοεμβρίου θα πρέπει να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για να αποφασίσει τον τρόπο Οργάνωσης και διαχείρισης του Επιχειρησιακού αντικειμένου του πρώην Οργανισμού Κωπαίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 24 Νοεμβρίου και η συνεδρίαση αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.     


Δεν υπάρχουν σχόλια: