Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έκδοση ψηφίσματος από το ΔΣ για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Δύο μήνες πέρασαν από την έναρξη των μαθημάτων και βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε τις τρομερές ελλείψεις που έχουν τα σχολεία μας κυρίως σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Παρά το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα γυμνάσια και  λύκεια, αλλά και τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εκπαιδευτικών, τα σχολεία μας ακόμη υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.
Συγκεκριμένα, στο Νομό Βοιωτίας τα κενά ανέρχονται στα είκοσι τέσσερα (24) και στην περιοχή της Λιβαδειάς στα επτά (7).
Το αποτέλεσμα είναι τα σχολεία να μην μπορούν ακόμη να φτιάξουν πρόγραμμα και να βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό, οι μαθητές να κάνουν συνεχώς κενά, να μένουν πίσω σε μαθήματα τους και οι καθηγητές σαν γυρολόγοι να γυρνούν από σχολείο σε σχολείο αδυνατώντας να αναπτύξουν δεσμούς που είναι απαραίτητοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα σχολεία μας τα έχει κτυπήσει η κρίση και η πολιτική της λιτότητας και αυτό πια δε γίνεται να κρυφτεί από κανένα.
Θεωρούμε ότι το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινωνία.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τους τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε ένα κοινό μέτωπο, προκειμένου να διεκδικήσουμε την άμεση κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: