Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Στην Περιφέρεια μας οι σχολικές εκδρομές!

Αυτό το αίτημα καταθέτει στον Περιφερειάρχη
η Διοίκηση του ΕΒΕ Φθιώτιδας

 Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας κ. Αλέκος Διαμαντάρας επανεφέρει μια παλιότερη πρωτοβουλία και ζητά συντονισμό υπηρεσιών και φορέων ώστε ένα υπολογίσιμο ποσό που διατίθεται για τις εκδρομές των μαθητών ανά την Ελλάδα να μείνει στην Στερεά Ελλάδα που δεν υπολείπεται σε χώρους και μνημεία.


Ακολουθεί η επιστολή:
Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη,
Μέσα από την επιστολή μας αυτή, επιτρέψτε μου να επισημάνω ένα ζήτημα, που αφορά τη σχολική κοινότητα αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Πρόκειται για μία πρόταση – πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας η οποία πηγάζει κυρίως από την προσπάθεια που καταβάλλουμε σαν Επιμελητήριο για ένα καλύτερο πλαίσιο δράσης του επιχειρηματικού κόσμου προς όφελος των τοπικών οικονομιών.
Παρατηρείται λοιπόν, η επιλογή των σχολείων μας εκδρομικών προορισμών εκτός Περιφέρειας. Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών σκοπών της σχολικής κοινότητας, ασφαλώς κάτι τέτοιο είναι θεμιτό και αναγκαίο. Σήμερα όμως επικρατεί μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει την καθημερινότητά μας.
Η Περιφέρειά μας διαθέτει προορισμούς που καλύπτουν και τις πλέον υψηλές απαιτήσεις: τόσο σε αριθμό, όσο σε ομορφιά αλλά και μοναδική ιστορικότητα. Με αυτά τα δεδομένα, η Εκπαιδευτική Κοινότητα θα πρέπει να αναθεωρήσει τον προσανατολισμό για τους εκδρομικούς προορισμούς, δίνοντας έμφαση στον εσωτερικό εκδρομικό τουρισμό εντός της Περιφέρειας.
Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, τις δύσκολες τούτες ώρες να στηρίξουμε τον τόπο μας και να συμβάλλουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι στην τόνωση της εσωτερικής μας αγοράς.
Το κύριο σκεπτικό της πρότασής μας σκοπεύει στη συνεργασία – με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής – όλων των τοπικών φορέων και κυρίως των Δήμων και των ταξιδιωτικών πρακτόρων για τη δημιουργία τοπικών πακέτων που να αφορούν επισκέψεις & ανταλλαγές μαθητών εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κάθε Δήμος της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους τοπικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, θα πρέπει να δημιουργήσει πακέτα εκδρομών & αναψυχής που θα αναδεικνύουν την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, με σκοπό την προσέλκυση «τουριστών – μαθητών» από την Περιφέρεια.
Οι δράσεις προτείνουμε να είναι στοχευμένες κυρίως σε νέους τρόπους εκδρομικού τουρισμού (αθλητικός τουρισμός, αγροτουρισμός, συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες, ράφτινγκ, πεζοπορία, διαμονή σε καταφύγια, ορεινή ποδηλασία, επίσκεψη σε ιαματικές πηγές) & κατ΄επέκταση επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους.
Κε Περιφερειάρχη,
Με την ελπίδα ότι τούτες οι λέξεις θα συμβάλλουν έστω και ελάχιστα στην αναθεώρηση των εκδρομικών προορισμών από πλευράς των σχολείων της Περιφέρειάς μας σε μια αμοιβαία «ανταλλαγή» προορισμών με νέους τρόπους, στοχεύοντας παράλληλα στην τόνωση της Περιφερειακής Οικονομίας και την γνωριμία με τους πολίτες της, παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία για την προώθηση κοινών σκοπών.

Ο Πρόεδρος
Αλεξανδρος Διαμαντάρας

ΥΓ. Το ORCHOMENOS PRESS επικροτεί στην πρωτοβουλία Διαμαντάρα και ευελπιστεί να εισακουστεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: