Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Ποίηση και μουσική κάτω από την Ακρόπολη»... Μια ακόμη πρωτοβουλία του Ε.Π.Κε. Δελφών

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης εκδήλωση με τίτλο «Ποίηση και μουσική κάτω από την Ακρόπολη», η οποία οργανώνεται με πρωτοβουλία του Σουηδικού τμήματος της Ελληνοσουηδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Συνεργασίας και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το οποίο μετέχει στο Ελληνικό τμήμα της Επιτροπής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Σουηδοί ποιητές Peter Curman και Anna Hallberg  και οι Χάρης  Βλαβιανός  και  Μαρία  Κουλούρη από την Ελλάδα. Μουσική: Emilia Amper, nyckelharpa (βιολί με κλειδιά) και τραγούδι .
Παρουσίαση:  Δρ. Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, Μορφωτική σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Στοκχόλμη.

Οι πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδος και Σουηδίας είναι μακρόχρονοι. Σκοπός της Ελληνοσουηδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Συνεργασίας , η οποία ιδρύθηκε το 1991, είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες από τις χώρες αυτές να αποτελέσουν πηγή διασυνοριακής έμπνευσης ο ένας για τον άλλον.

Η εκδήλωση της 28ης Νοεμβρίου στο μοναδικό περιβάλλον του Μουσείου Ακρόπολης είναι μια συνάντηση μεταξύ καταξιωμένων ποιητών – διαφορετικών γενεών -  από τις δύο χώρες, υπό τη μουσική πλαισίωση της nyckelharpa (βιολί με κλειδιά - παραδοσιακό σουηδικό όργανο) από βραβευμένη δεξιοτέχνη.  Θα ακουστούν αναγνώσεις από τους ίδιους τους ποιητές καθώς και από τον ηθοποιό Κώστα Καστανά. Θα χαιρετήσει ο καθηγητής Anders Björklund, πρόεδρος του Σουηδικού τμήματος  της Επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: