Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Tο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας στη Λευκορωσία

Tο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 6 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2014. Στην επίσκεψη συμμετείχαν έντεκα συνολικά άτομα από το Κέντρο, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών, και φιλοξενήθηκαν σε αντίστοιχο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ που ανήκει στην τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας. 




Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων «Νέα Γενιά σε Δράση» με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.
Η υποδοχή και η φιλοξενία στο Μινσκ υπήρξε άριστη. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν μαζί με τα αντίστοιχα στο εν λόγω Κέντρο, να επισκεφθούν χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως ναούς, μουσεία, θέατρα και να κάνουν εκδρομές στην εξοχή. Η επίσκεψη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά του Κέντρου μας να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητά των άλλων παιδιών και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους. Η όλη αναστροφή των παιδιών μεταξύ τους και οι ως άνω επισκέψεις τους αυξάνουν τα ερεθίσματα τους και βελτιώνουν την ικανότητα κοινωνικοποίησής τους που αποτελεί και στόχο του Κέντρου μας όπως και της δράσης αυτής. Η αποστολή μας επέστρεψε γεμάτη εντυπώσεις και με την αμοιβαία υπόσχεση πως θα κρατήσουμε ανοιχτούς, με την βοήθεια του Θεού, τους δρόμους συνεργασίας και επικοινωνίας .
Πηγή http://www.imtl.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: