Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι θέσεις του κ. Γ. Σταθά στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών τους

Την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ  σχετικά με την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών τους και τις περικοπές των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς τόνισε ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις «αντί να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία που τα κούρεψαν και τους εργαζόμενους που με τον ιδρώτα τους έχουν δώσει αυτήν την ανάπτυξη όλ' αυτά τα χρόνια, κοιτάνε να πληρώσουν μόνο τους τοκογλύφους».

Επιπρόσθετα, ο Γ. Σταθάς υπογράμμισε ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει σύνταξη, αν δεν υπάρχει εργασία, γιατί το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Αυτή τη στιγμή με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, με ανθρώπους οι οποίοι πεινάνε, με μισθούς πείνας, με ανασφάλιστους, χωρίς  να είναι στελεχωμένα το  ΙΚΑ και το ΣΕΠΕ για να μπορούν να  κάνουν ελέγχους. Το μόνο που   κάνετε είναι δωράκια στους Γερμανούς της Hochtief και στους εφοπλιστές. Ένα μόνο είναι σίγουρο με εσάς ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και για τις συντάξεις και για τον ελληνικό λαό».


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γ. Σταθάς επεσήμανε ότι «Για εμάς μόνο μία είναι η λύση: Να φύγετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να πάμε στο λαό και να αποφασίσει εκείνος ποιος θα τον κυβερνήσει. Διότι αυτή τη στιγμή δεν μας κυβερνάτε εσείς που είστε εκλεγμένοι από το λαό, αλλά η τρόικα, με την οποία θα έχετε συνάντηση σε λίγη ώρα για να σας πει τι θα κάνετε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: