Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Για «συκοφάντηση» των υπαλλήλων καταγγέλλει το Δ. Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

Ανακοίνωση
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο περιορισμός του Δημόσιου Τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα των πολιτικών της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές αυτές συνοδεύτηκαν με μία ακραία επικοινωνιακή τακτική που στηρίχθηκε στη διαστρέβλωση και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Επεδίωξαν έτσι να επενδύσουν στα πλέον αρνητικά στερεότυπα , προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τις αιτίες και τους υπαίτιους της κοινωνικής καταστροφής.
Με την ίδια μεθοδολογία επιχειρείται να συκοφαντηθεί ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων  , που ως μόνο στόχο έχουν τις απολύσεις  και την διάλυση των δομών κοινωνικής προστασίας . Με πρωτοφανή θρασύτητα οι κρατούντες επιδιώκουν να εμφανίσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα ως υποστηρικτές της αναξιοκρατίας και ως προστάτες των πλαστογράφων.
Κάτι αντίστοιχο βιώσαμε και στο χθεσινό (29/09/2014) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , όπου συζητήθηκε το από 16/09/2014 αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , που ζητούνταν να υπάρξει δέσμευση τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα , όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» για το προσωπικό του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
Παρά του ότι υπήρξε ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα έτος και συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων , καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας , διαφάνειας και αξιοκρατίας , εντούτοις ακολουθήθηκε η ίδια τακτική από πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προβαίνουν στην ίδια διαδικασία «ενοχοποίησης» των εργαζομένων ως υποστηρικτές της αναξιοκρατίας και προστάτες των πλαστογράφων και επίσης υπήρξε προσπάθεια σύγχισης και σύγκρισης με τον ιδιωτικό τομέα, επικοινωνιακό τρυκ που δεν πείθει κανέναν και που οι εργαζόμενοι πλέον έχουν καταλάβει και στρέψει την πλάτη στην προσπάθεια κάποιων να διαιρέσουν το σύνολο του εργατικού κινήματος , το οποίο είναι αδιαίρετο , ενιαίο και αραγές.
Παρ’ ότι υπήρξε και παρέμβαση της αρμόδιας Διευθύντριας του Δήμου που επιβεβαίωσε ότι έχουν σταλεί και ελεγχθεί τα πτυχία κτλ των εργαζομένων στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , πράγμα που αποδεικνύει ότι η διαδικασία έχει πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα , οι θέσεις πολλών Δημοτικών Συμβούλων παρέμειναν απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Εδώ οφείλουμε να καταγράψουμε την καθαρή θέση (από όσους πήραν το λόγο) των κυρίων Αγγελόπουλου , Αλμπάνη , Λαγού , Μπέλλου, Οικονόμου , καθώς και του κυρίου Ζάκκα , υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων , καθώς και την αναντιστοιχία της τοποθέτησης του Δημάρχου κ. Γεωργακού σε σχέση με την θέση που είχε πάρει προεκλογικά για το θέμα , σε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων , στις 16/05/2014.
Τελικά , αντί να υπάρξει ψηφοφορία και αφού το θέμα είχε συζητηθεί επί ώρα , ύστερα από πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. ,αποφασίστηκε να αναβληθεί το θέμα για επόμενη συνεδρίαση, παρά την απαίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων να γίνει ψηφοφορία επί τόπου , μιας και το θέμα είχε συζητηθεί.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α.  Επαρχίας Λιβαδειάς , πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του , δηλώνει ότι η συνεχής συκοφάντηση των εργαζόμενων , ο εντεινόμενος αυταρχισμός και οι κάθε είδους μεθοδεύσεις ,δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α. Οι πολιτικές της λιτότητας , της ανεργίας , της κατάργησης των Δημόσιων Κοινωνικών υπηρεσιών και της παράδοσης τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο , θα ανατραπούν με τους εργατικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                         
 ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: