Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αρνείται ο Περγαντάς την πρόταση Μπακογιάννη για συμμετοχή στη γνωμοδοτική επιτροπή με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Περιφέρειας

Με δημόσια ανακοίνωση αρνείται ο Κλέαρχος Περγαντάς την πρόταση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για συμμετοχή του σε γνωμοδοτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από πρώην αυτοδιοικητικούς με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Περιφέρειας.


Η απάντηση του Κλ. Περγαντά



«Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές σου προθέσεις σχετικά με τη σύσταση συμβουλευτικού οργάνου που θα αποτελείται από εμένα (ως πρώην περιφερειάρχη) και τους πρώην νομάρχες, θα ήθελα να σου ανακοινώσω ότι δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο όργανο αφού εκ του νόμου δεν είναι ένα όργανο το οποίο μπορεί να παράξει δεσμευτικές αποφάσεις και κυρίως επειδή η απόφαση σου αυτή δεν εκφράζει την ομόφωνη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τέλος θα πρέπει να τονίσω ότι πριν ανακοινωθεί η θέση σου αυτή στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί, κάτι το οποίο δεν έγινε.»



Στην απάντησή του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει ότι η στάση του Κλέαρχου Περγαντά να είναι απών από την μάχη για μια Περιφέρεια Εξωστρεφή Δημιουργική και Αποτελεσματική, τον στεναχωρεί , ενώ καταλήγει ότι το θέμα δεν ετέθη σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιον, γιατί αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου.


Η απάντηση του Κ. Μπακογιάννη



Φίλε Κλέαρχε,
Όπως ξέρεις, μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου, στο πλαίσιο του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να συστήσω μία σειρά από συμβουλευτικά όργανα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο έργο μας. Είναι γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει τέτοιες δομές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε πολιτικά να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια Περιφέρεια εξωστρεφή, δημιουργική και αποτελεσματική. Το θέμα, δεν ετέθη σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου. Η απάντησή σου, δε σου κρύβω, με στεναχωρεί, διότι πιστεύω πως ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τη δική σου ιστορία, τις πολύτιμες εμπειρίες και τις ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί και πρέπει να είναι πάντα παρών στη νέα πορεία της Περιφέρειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: