Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη 65χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας

Συνελήφθη, χθες (01-10-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 65χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο - εκχερσωμένο χώρο, ανάμεσα σε αυτοφυή βλάστηση της ανωτέρω περιοχής, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
    
Ο χώρος άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και χθες το πρωί ο 65χρονος εμφανίστηκε και προέβη στην περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Συνολικά από τον χώρο της φυτείας, αλλά και από την κατοχή του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,20) έως (2,40) μέτρων το καθένα, από τα οποία δύο ήταν ήδη εκριζωμένα και ένα σε διαδικασία αποξήρανσης,

·         ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (φυτικά αποσπάσματα), συνολικού μεικτού βάρους (1.215) γραμμαρίων,

·         δύο (2) λάστιχα ποτίσματος, καθώς επίσης

·         ένα φτυάρι και ένα εργαλείο κλαδέματος.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του 65χρονου στη Λιβαδειά, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (27,5) γραμμαρίων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: