Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η εορτή της νέας Ινδικτιώνος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη συμμετοχή και του Μητροπολίτη Κυδωνιών κκ. Αθηναγόρα Χρυσάνη

O Κυδωνιών Αθηναγόρας 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος 
Κωνσταντινούπολη, επιμέλεια-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα  
Σε λαμπρή ατμόσφαιρα και με ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερή Καθέδρα του πρώτου της Ορθοδοξίας και Οικουμενικού Θρόνου η εορτή της νέας Ινδικτιώνος  , δηλαδή της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους, καθώς και η Σύναξη προς τιμήν της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η Ιερά εικόνα φυλάσσεται σε ειδικό εικονοστάσι στο δεξί κλίτος του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού. Επίσης, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις προσευχές υπέρ της διαφύλαξης της Κτίσης και της προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντος.





Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Γέρων Δέρκων Απόστολος, Αμερικής Δημήτριος, Σικάγου Ιάκωβος, Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιος, Ελβετίας Ιερεμίας, Γερμανίας Αυγουστίνος,  Τρανουπόλεως Γερμανός, Τορόντο Σωτήριος, Κρήτης Ειρηναίος, Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, Μιλήτου Απόστολος, Περγάμου Ιωάννης, Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Προικοννήσου Ιωσήφ, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Μύρων Χρυσόστομος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Σασίμων Γεννάδιος, Ικονίου Θεόληπτος, Βελγίου Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, Νέας Ζηλανδίας Αμφιλοχίου, Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος,Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας,Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Πανιερ. Ηλιουπόλεως Θεόδωρος.
 Μετά το Ιερό Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε από τον Αρχιμ.Βαρθολομαίο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανάγκη ευαισθητοποίησης κάθε ανθρώπου καλής θέλησης για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος, ο Αρχιεπίσκοπος Ανθιδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο Επίσκοπος Συνάδος Διονύσιος, ο Πρέσβυς Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας Angel Angelov, ο Καθηγητής ΚωνσταντίνοςΔεληκωνσταντής, ΆρχωνΔιδάσκαλοςτουΓένους, Γεν. ΓραμματέαςτηςΑδελφότητας Οφφικιάλων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας «ΠαναγίαηΠαμμακάριστος», ΆρχοντεςΟφφικιάλοι, οκ. ΔημήτριοςΦραντζής, εκμέρουςτιςΟικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπόλεως, ομογενειακοίπαράγοντεςκαι πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων, ομάδα κληρικών και προσκυνητών από την Ι.Μ.Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Μετά τη θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου, αναγνώσθηκε από τον Παναγιότατο η νενομισμένη ευχή και η Πράξη της νέας Η’ Ινδικτιώνος. Ακολούθως η Πράξη υπογράφηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και από τους συγχοροστατήσαντες Ιεράρχες και τους Μητροπολίτες Θεοδωροπούλεως και Σιγκαπούρης.Πηγή www.amen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: