Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αγώνες Dragster & Drag Battle στην Κωπαΐδα!

Στα πλαίσιο Αγώνων Ράλλυ Αυτοκινήτου ο Σύλλογος 'Thiva Drag Team' διοργανώνει αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster & Drag Battle αυτοκινήτων, και για πρώτη φορά αγώνες από εκπληκτικά δυνατούς τράκτορες (supertrucks), για τις ημερομηνίες 4 και 5 Οκτωβρίου 2014 στην περιοχή Κωπαϊδα Βοιωτίας.
Οι αγώνες πρωτοξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στο ιδιωτικό αεροδρόμιο 'ΙΚΑΡΟΣ' και συνεχίστηκαν το 2013, στις 11 και 12 Μαϊου, οι οποίοι ήταν επιτυχείς λόγω του κομβικού σημείου. Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Κόμβο Κάστρου Βοιωτίας της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Ε75) και μπορεί να προσελκύσει θεατές από όλη τη χώρα.
Ενδεικτικά σε νούμερα είναι ότι σε κάθε αγώνα οι συμμετέχοντες ανήλθαν σε 190-200 μαζί με τα πληρώματα τους (μηχανικούς και βοηθούς) και οι θεατές περίπου 5.000 από όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, ο Σύλλογος ανήκει στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), όπου οι οδηγοί είναι κάτοχοι δελτίου αθλητή, το οποίο είναι υπογεγραμμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού.
Στόχος της ιδέας αυτής είναι η αποτροπή των αυτοσχέδιων αγώνων σε ανοιχτό δημόσιο δρόμο οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι κατά το παρελθόν στην χώρα μας έχουμε θρηνήσει θύματα από τις αυτοσχέδιες κόντρες και τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: